Skip to main content
| Notaka

“Κέρδη 1,7% το αργό στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ”.

Με μεγάλα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του αργού στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για την παράταση των περικοπών στην παραγωγή και το επόμενο έτος.

Κέρδη 1,7% το αργό στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

 

Με μεγάλα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του αργού στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για την παράταση των περικοπών στην παραγωγή και το επόμενο έτος.

Οι ανησυχίες ωστόσο για την αύξηση της παραγωγής από χώρες που δεν συμμετέχουν στη συμφωνία, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οδήγησαν στις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα δύο μηνών.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου σκαρφάλωσε 96 cents ή 1,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 58,36 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο το συμβόλαιο έχασε 1% που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Το Brent Φεβρουαρίου κέρδισε 1,10 δολ. ή 1,8% κλείνοντας στα 63,73 δολ. το βαρέλι. Στην εβδομάδα το συμβόλαιο κέρδισε 0,4%.

Την Πέμπτη ο ΟΠΕΚ κατέληξε σε “ομόφωνη απόφαση” με άλλους μεγάλους παραγωγούς για την παράταση της συμφωνίας περικοπών της παραγωγής μέχρι το τέλος του 2018. Ο Ρώσος υπουργός Πετρελαίου, Alexander Novak δήλωσε ότι η χώρα του, που δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, συμφώνησε πλήρως στην παράταση των περικοπών.

Οι επενδυτές ωστόσο φαίνεται να διατηρούν αμφιβολίες για την στρατηγική του ΟΠΕΚ καθώς το κενό που αφήνει ο Οργανισμός καλύπτεται από άλλους παραγωγούς, όπως οι ΗΠΑ. Η Baker Hughes ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ενεργές εξέδρες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, φτάνοντας τις 749.

ΠΗΓΗ: Capital

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!