| Notaka |

“ΠΟΠΕΚ: Αυθαίρετη η επιβολή τελών χρήσεως πεζοδρομίου στα πρατήρια”.

Μεγάλος αριθμός δικαστικών αποφάσεων δικαιώνουν τις προσφυγές των Πρατηριούχων.

ΠΟΠΕΚ: Αυθαίρετη η επιβολή τελών χρήσεως πεζοδρομίου στα πρατήρια

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) με την παρακάτω επιστολή που απέστειλε στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΠΟΛΙΤΗ, καταγγέλλει την αυθαιρεσία των Δημοτικών Αρχών, να επιβάλουν τέλη χρήσεως πεζοδρομίου για την είσοδο και έξοδο, στα Πρατήρια Καυσίμων, παρά τον μεγάλο αριθμό Δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τις προσφυγές των Πρατηριούχων.  
«Στα Πρατήρια Παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, επιβάλλονται από το σύνολο των Δημοτικών Αρχών ετήσια δημοτικά τέλη χρήσεως της Εισόδου-Εξόδου, προς και από τον χώρο των Πρατηρίων για ανεφοδιασμό των πάσης φύσεως οχημάτων με καύσιμα.
Η επιβολή των ετήσιων Δημοτικών τελών, αιτιολογείται εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών, ως δήθεν παρακώλυση της διέλευσης των πεζών και κατάληψη του πεζοδρομίου.
Σας επισημαίνουμε ότι διάνοιξη της εισόδου-εξόδου, καθώς και οι διαστάσεις τους, καθορίζονται και επιβάλλονται από την σχετική νομοθεσία (Π.Δ. 118/2006) για την ίδρυση και λειτουργία των Πρατηρίων Παροχής Καυσίμων και Ενέργειας.
Μεταξύ άλλων, πρόσφατη Απόφαση, του Διοικητικού Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (7179/2017}, έκανε δεκτή προσφυγή Πρατηριούχου για την απαλλαγή του από τα ετήσια δημοτικά τέλη
« ……..διότι στην έκθεση ελέγχου, δυνάμει της οποίας εκδόθηκε η προσβαλλόμενη πράξη δεν περιλαμβάνεται βεβαίωση κατάληψης, αλλά διαπιστώνεται απλώς ο υποβιβασμός του πεζοδρομίου σε δύο σημεία, προκειμένου να εισέρχονται και να εξέρχονται από το πρατήριο του προσφεύγοντος οχήματα προς ανεφοδιασμό καυσίμων, εκ του οποίου (υποβιβασμού) και μόνον δεν δύναται να συναχθεί παρακώλυση της διέλευσης των πεζών».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), εκπροσωπώντας το σύνολο των Πρατηρίων Παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, θέτει υπόψη της Ανεξάρτητης Αρχής «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» το ζήτημα, με την παράκληση την άμεση διερεύνηση του και την έκδοση  σχετικής τεκμηριωμένης Γνωμοδότηση σας».

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!