| Notaka |

“Δυτ. Ελλάδα: Η γραφειοκρατία εμποδίζει την εκκίνηση γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες”.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν η ελληνική βιομηχανία πετρελαίουκαι οι αρμόδιοι φορείς για το χρόνο που χάνεται εξαιτίας των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων σημειώνοντας ότι αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στις επενδύσεις, αποθαρρύνει τις ξένες επιχειρήσεις οι οποίες ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον και συσσωρεύει λειτουργικά κόστη τα οποία μπορεί να είναι δυσβάσταχτα για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν η ελληνική βιομηχανία πετρελαίουκαι οι αρμόδιοι φορείς για το χρόνο που χάνεται εξαιτίας των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων σημειώνοντας ότι αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στις επενδύσεις, αποθαρρύνει τις ξένες επιχειρήσεις οι οποίες ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον και συσσωρεύει λειτουργικά κόστη τα οποία μπορεί να είναι δυσβάσταχτα για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Ο διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, κ. Γιώργος Ζαφειρόπουλος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ΙΕΝΕ αναφερόμενος στις επενδύσεις του ομίλου για την έρευνα υδρογονανθράκων σημείωσε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση από TOTAL-Exxon Mobil-ΕΛΠΕ για τις περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σημειώνοντας ότι αναμένεται η δημοσίευση των σχετικών προκηρύξεων στην εφημερίδα της ΕΕ (αναμένονταν από το Σεπτέμβριο) και κατόπιν χρειάζεται ένα τρίμηνο για την υποβολή προτάσεων.

«Ελπίζουμε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε ενώ καθυστέρηση η οποία μπορεί να κοστίσει ακόμη ένα έτος αναμονής υπάρχει και στην περίπτωση της παραχώρησης της περιοχής Άρτας-Πρέβεζας. «Στην Άρτα-Πρέβεζα η δυνατότητα να δουλέψουμε με τα σεισμικά (θα χρησιμοποιηθούν αερομεταφερόμενα συνεργεία) είναι η καλοκαιρινή περίοδος. Όσο συντομότερα έχουμε στα χέρια μας την έγκριση τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσουμε. Δεν θέλουμε να χαθεί η καλοκαιρινή περίοδος του 2018 γιατί έτσι θα πάμε ένα χρόνο πίσω. Τίποτα δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν υπάρξει επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων», επεσήμανε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Στην ανάγκη χρονικής ευελιξίας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς, μιλώντας στο 22ο ετήσιο συνέδριο του ΙΕΝΕ. Αναφερόμενος στις έρευνες στην Ελλάδα και στους επερχόμενους διαγωνισμούς σημείωσε ότι «έχουμε αργήσει πολύ. Πρέπει να βιαστούμε.

Ο επενδυτής θα κοιτάξει να βάλει τα λεφτά του εκεί που θα πάει πιο γρήγορα. Οι μεγάλες γεωφυσικές έρευνες γίνονται όταν τα θηλαστικά δεν ταξιδεύουν. Από το Μάρτιο τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα και μάλλον έχουμε χάσει το τρένο. Η ΕΔΕΥ θα μπορούσε μαζί με τη νορβηγική PGS (με την οποία συνεργάζεται για τις τεχνικές εργασίες πρόσκτησης γεωφυσικών δεδομένων) να ξεκινήσουν από τώρα κάποιες σεισμικές οι οποίες θα αξιοποιηθούν από τις εταιρείες που θα κερδίσουν το διαγωνισμό».

Πηγή: insider.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!