Skip to main content
| Notaka

“Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς ενεργειακής αγοράς στο συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ”.

Η σημασία της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η μετάβαση στο target model, καθώς και οι εξελίξεις γύρω από τις έρευνες υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο αποτελούν τα βασικά θέματα του συνεδρίου.

 Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς ενεργειακής αγοράς στο συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ετήσιο συνέδριο του ΙΕΝΕ, «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017» που ξεκινάει σήμερα (23/11) το μεσημέρι στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.  
Το διήμερο συνέδριο που οργανώνεται ανελλιπώς για 22 συναπτά έτη, εφέτος πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον ενεργειακό τομέα αφού είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη μετάβαση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού στο μοντέλο – στόχο της ΕΕ, αλλά και το μέλλον της αγοράς φυσικού αερίου και της ΔΕΠΑ. 
Ως εκ τούτου με ενδιαφέρον αναμένεται τόσο η τοποθέτηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου όσο και του συνόλου των παραγόντων της αγοράς οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις επιμέρους θεματικές ενότητες τις δυο ημέρες διεξαγωγής του.    
Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Σταθάκη θα ακολουθήσει η παρουσίαση του “World Energy Outlook 2017” του ΙΕΑ από το ανώτερο στέλεχός του κ. Brent Wanner. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση του WEO 2017 στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017», έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα προβολής του ΙΕΑ της εν λόγω σημαντικής ετήσιας Έκθεσης.

Οι θεματικές ενότητες

Στη συνέχεια στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίας με τίτλο «H Ελληνική Αγορά Ενέργειας σε Αναζήτηση Μιας Νέας Κατεύθυνσης», θα υπάρξουν μια σειρά τοποθετήσεις από τους Προέδρους και CEO κορυφαίων ενεργειακών ομίλων, μεταξύ των οποίων ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Στάθης Τσοτσορός, Πρόεδρος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, και ο κ. Μιχάλης Φιλίππου, Πρόεδρος του Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ. 
«Οι Διεθνείς Αγορές Ενέργειας σε Μετασχηματισμό» είναι το θέμα της επόμενης συνεδρίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εξέχοντες αναλυτές από κορυφαίους διεθνείς ενεργειακούς οργανισμούς και think tank του εξωτερικού και ειδικότερα, ο κ. Karl Vella, Συντονιστής της Μονάδας Πολιτικής για Θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εurelectric, με έδρα τις Βρυξέλλες, η κ. Eugenia Gusilov, Διευθύντρια του Romania Energy Center (ROEC), με έδρα το Βουκουρέστι, ο Δρ. Yurdakul Yigitguden, Ανεξάρτητος Ενεργειακός Σύμβουλος, με έδρα την Άγκυρα, και πρώην Συντονιστής Οικονομικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ.
Οι έρευνες υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο θα βρεθούν στο επίκεντρο της τρίτης συνεδρίας του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017», στην οποία θα συμμετάσχουν ο Δρ. Ιωάννης Mπασιάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, ο κ. Ιωάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Tεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas και Mέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ, και ο Dr. Charles Ellinas, CEO & Founder της κυπριακής Natural Hydrocarbons Company Ltd.
«Ο Κρίσιμος Ρόλος του Φυσικού Αερίου και των ΑΠΕ στο Μετασχηματισμό της Ενεργειακής Αγοράς» και η «Μετάβαση της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρισμού και το Target Model» αποτελούν δύο άλλες βασικές ενότητες του Συνεδρίου όπου θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη της ενεργειακής αγοράς με συντονιστές τον κ. Γιάννη Χατζηβασιλειάδη, Προέδρου του ΙΕΝΕ, και του καθηγητή Παντελή Κάπρου, Καθηγητή Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ.
«Ο Μακροχρόνιος Ενεργειακός Σχεδιασμός και η Ενεργειακή Ασφάλεια» θα αποτελέσει ακόμα μία βασική ενότητα του Συνεδρίου ενώ τα θέματα της “Ενεργειακής Φτώχειας” και των “Επενδύσεων στον Ενεργειακό Τομέα” θα συζητηθούν εκτενώς σε δύο ξεχωριστές συνεδρίες. 

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!