Skip to main content
| Notaka

“Αποκάλυψη! Στη Βουλή λίστα με ονόματα και διευθύνσεις για 44 μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίου”.

Αναλυτικός κατάλογος που συνέταξαν οι τελωνειακές υπηρεσίες και κατατέθηκε μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 περιλαμβάνει την υπόθεση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, καθώς και μία υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων με εμπλεκόμενο τον ιδιοκτήτη του πλοίου “Αγία Ζώνη ΙΙ”

 Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρεμποριο καυσιμων

Αναλυτικά στοιχεία για 44 μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίου περιλαμβάνονται σε λίστα 14 σελίδων που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018. Στη λίστα αυτή αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα, τα ΑΦΜ και οι διευθύνσεις κατοικιών ή και επαγγελματικών εγκαταστάσεων περισσοτέρων από 80 φυσικών και νομικών προσώπων που κατηγορούνται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές ότι έχουν διαπράξει αδικήματα λαθρεμπορίας καυσίμων, καπνικών προϊόντων, αλκοολούχων ποτών, χρυσού, προπανίου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και … ηλεκτρικής ενέργειας. Σε βάρος των φυσικών και νομικών προσώπων που αναγράφονται στη συγκεκριμένη «λίστα» επιβλήθηκαν το 2016 διαφυγόντες δασμοί, φόροι, πολλαπλά τέλη και πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 350 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο με τα στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο περιλαμβάνονται και δύο περιπτώσεις πολύ γνωστές στην κοινή γνώμη.

Η πρώτη περίπτωση αφορά στην εταιρία ΣΕΚΑΠ Α.Ε., η οποία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορείται ως αστικά συνυπεύθυνη για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καλείται να καταβάλει στο Δημόσιο – βάσει της υπ’ αριθμόν 36/8-2-2016 καταλογιστικής πράξης του Τελωνείου Ξάνθης – διαφυγόντες δασμούς και φόρους ύψους 9,38 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και πολλαπλά τέλη συνολικού ύψους 28,166 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά πάνω από 37,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στα πλοία «Αγία Ζώνη Ι» και «Αγία Ζώνη ΙΙΙ» καθώς και στην εταιρία πετρελαιοειδών του ιδιοκτήτη των δύο αυτών πλοίων Θεόδωρου Κουντούρη. Πρόκειται για το πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης και του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά του Πειραιά στις αρχές Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα η ποσότητα πετρελαίου που είχε στις δεξαμενές του να διαρρεύσει και να ρυπάνει σε μεγάλη έκταση τον Σαρωνικό κόλπο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, σε βάρος του κ. Κουντούρη και άλλων 5 φυσικών προσώπων – συνεργατών του, σε βάρος των 2 εταιριών στις οποίες ανήκουν τα πλοία «Αγία Ζώνη Ι» και «Αγία Ζώνη ΙΙΙ», καθώς και σε βάρος της εταιρίας πετρελαιοειδών του κ. Κουντούρη επιβλήθηκαν στις 15-9-2016, με την υπ’ αριθμόν 75/15 πράξη του Δ’ Τελωνείου Πειραιά, πολλαπλά τέλη και πρόστιμα συνολικού ύψους 1,64 εκατ. ευρώ (από 411.171,99 ευρώ σε κάθε μία από τις 3 εταιρίες και άλλα 411.171,99 ευρώ στα 6 φυσικά πρόσωπα) για λαθρεμπορία καυσίμων. Οι 6 εμπλεκόμενοι και οι 3 εταιρίες έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας τους ελέγχους του αρμοδίου Τελωνείου.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!