| Notaka |

“Έξι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν το πρώτο μεγάλο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη”.

Έξι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν το πρώτο μεγάλο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

20 σταθμοί ταχείας φόρτισης θα τεθούν σε λειτουργία έως το τέλος του 2017 – 400 σταθμοί προορίζονταν να κατασκευαστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2020.

 Η Ford, η BMW, η Daimler και η Volkswagen Group με την Audi και την Porsche έχουν παρουσιάσει ένα κοινό σχέδιο για την κατασκευή σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Με την ονομασία IONITY, η κοινοπραξία σκοπεύει να εγκαταστήσει 400 σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος έως το 2020, ενώ τα πρώτα 20 σημεία θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σύμφωνα με το CNBC.
Ο επικεφαλής της επιχείρησης, διευθύνων σύμβουλος της IONITY Michael Hajesch, δήλωσε την Παρασκευή 3/11 ότι το δίκτυο θα περιορίσει τις ανησυχίες  για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
“Η IONITY θα επιτύχει τον κοινό στόχο μας να παρέχουμε στους πελάτες γρήγορη χρέωση και ψηφιακή πληρωμή, για να διευκολύνουμε τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων”, συμπλήρωσε.
Μια αρχική φάση 20 σταθμών φόρτισης θα κατασκευαστεί στα υπάρχοντα πρατήρια βενζίνης σε μεγάλους δρόμους της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Νορβηγίας. 
Τοποθετημένα ανά 75 μίλια, κάθε σημείο φόρτισης θα επιτρέψει σε πολλού οδηγούς να φορτίζουν ταυτόχρονα τα οχήματά τους .
Το δίκτυο θα βασίζεται σε ένα νέο πρότυπο τεχνολογίας συνδυασμένου συστήματος φόρτισης (CCS), το οποίο θα δέχεται διαφορετικές μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων. 
Η υποσχόμενη χωρητικότητα των 350 κιλοβάτ ανά σημείο φόρτισης υπερδιπλασιάζει το ισχύον πρότυπο της Tesla για τους φορτιστές της δεύτερης γενιάς με χωρητικότητα μέχρι 145 kW.
Η Daimler ανακοίνωσε ότι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα  οι μπαταρίες που κατασκευάζονται για να δεχτούν τη νέα τεχνολογία θα είναι σε θέση να επαναφορτίζουν σε ένα “κλάσμα του χρόνου” των σημερινών σταθμών.
Και παρόλο που δεν υπάρχουν αξιόπιστες εκτιμήσεις για το χρόνο επαναφόρτισης, η Porsche ισχυρίστηκε το 2016 ότι εάν κατασκευαστούν σταθμοί γρήγορης φόρτισης, η μπαταρία αυτοκινήτου της 2019 Mission E θα μπορούσε να φορτίσει το 80% σε περίπου 15 λεπτά.


www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!