| Notaka |

“Ανοδικά το πετρέλαιο, στήριξη από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ”.

Ανοδικά το πετρέλαιο, στήριξη από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Οι αγορές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά σήμερα, υποστηριζόμενες από τις περικοπές της προσφοράς υπό την καθοδήγηση του ΟΠΕΚ, οι οποίες οδηγούν την αγορά σε σύσφιξη καθώς και από τη μεγάλη ζήτηση, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι περικοπές θα πρέπει να επεκταθούν για να αντισταθμιστεί η αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ.

 

Οι αγορές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά σήμερα, υποστηριζόμενες από τις περικοπές της προσφοράς υπό την καθοδήγηση του ΟΠΕΚ, οι οποίες οδηγούν την αγορά σε σύσφιξη καθώς και από τη μεγάλη ζήτηση, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι περικοπές θα πρέπει να επεκταθούν για να αντισταθμιστεί η αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια Brent διαπραγματεύονται στα 60,75 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 13 σεντς ή 0,2%, από το τελευταίο κλείσιμο. Το Brent έχει ενισχυθεί κατά περίπου 37% από το χαμηλό του 2017 που άγγιξε τον περασμένο Ιούνιο.

Το συμβόλαιο του αργού West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στα 54,70 δολ. το βαρέλι, δηλαδή 16 σεντς ή 0,3% υψηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο. Το WTI κινείται περίπου 30% υψηλότερα από το χαμηλό του 2017 τον Ιούνιο.

Οι τιμές των συμβολαίων αυξάνονται εν μέρει λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να συγκρατήσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να αντιμετωπιστεί η υπερπροσφορά.

Ενώ συγκρατείται η παραγωγή, η ζήτηση αυξάνεται, ιδίως στην Κίνα, της οποίας τα 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα των εισαγωγών ξεπέρασαν τις εισαγωγές των ΗΠΑ κάνοντας έτι την ασιατική χώρα τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Η συμφωνία για τον περιορισμό της προσφοράς διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Ενώ υπάρχει αυξανόμενη πιθανότητα για επέκταση της συμφωνίας ώστε να καλύψει όλο το 2018. Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι χωρίς την επέκταση των περικοπών, θα μπορούσε να επιστρέψει η υπερπροσφορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!