Skip to main content
| Notaka

“Πλήθος δραστηριοτήτων σήμερα και αύριο στη ΔΕΘ”.

Πλήθος δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιλαμβάνει η ατζέντα της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ για σήμερα και το Σαββατοκύριακο, με τη διοίκηση να πλησιάζει -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της- ολοένα και πιο κοντά στον στόχο που έχει θέσει, για ένα εκθεσιακό κέντρο που θα είναι ανοιχτό 365 ημέρες ετησίως. 

  Πλήθος δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιλαμβάνει η ατζέντα της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ για σήμερα και το Σαββατοκύριακο, με τη διοίκηση να πλησιάζει -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της- ολοένα και πιο κοντά στον στόχο που έχει θέσει, για ένα εκθεσιακό κέντρο που θα είναι ανοιχτό 365 ημέρες ετησίως. Κόσμημα, τέχνη, βιβλίο, πολιτισμός, επιστημονικά συνέδρια, αλλά και οι ?δεινόσαυροι, έχουν ήδη βρει τη θέση τους σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι διοργανωτές, έχουν εξασφαλίσει το παρκινγκ να είναι δωρεάν μέσα στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις.
    Η 32η έκθεση KOSMIMA ξεκινά αύριο στο περίπτερο 13 και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου και αποτελεί τη φθινοπωρινή συνάντηση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων και το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες, που θέλουν να ενημερωθούν και να ανανεώσουν τις συλλογές τους για την περίοδο των Χριστουγέννων. Η φετινή KOSMIMA συγκεντρώνει 79 εκθεσιακές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονται από την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Αίγυπτο και από τις Βαλκανικές χώρες.
    Υπενθυμίζεται ότι η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί τον 28ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ.  Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μεγάλη και τα σχέδια όλων των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν στην KOSMIMA, η οποία το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι ανοιχτή από τις 10.00-20.00 και την Δευτέρα από τις 11.00-19.00.
    Στο μεταξύ, «κλέβει την παράσταση» το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo στο περίπτερο 5, καθώς η επισκεψιμότητα του ξεπερνά κάθε προσδοκία, παρόλο που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες. Το θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece και θα υποδέχεται τον κόσμο μέχρι τις 14 Ιανουαρίου σε έναν χώρο 2.500 τ.μ. Το ωράριο λειτουργίας το Σάββατο και την Κυριακή είναι από τις 11:00 έως τις 19:00, ενώ από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη από τις 09:00-14:00 και την Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.
    Η διαδραστική και βιωματική σύνδεση των ιστορικών γεγονότων με την τέχνη βρίσκει μία από τις καλύτερες αποτυπώσεις της στην έκθεση Revolution in Art, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο περίπτερο 2 και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο 11:00-14:00 & 17:00-21:00, Κυριακή 11:00-14:00. 
    «Το Παζάρι των Εκδοτών της Θεσσαλονίκης» ανοίγει από σήμερα τις πύλες του στην Κεντρική Πύλη της ΔΕΘ (είσοδος ΧΑΝΘ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Συμμετέχουν 150 εκδότες από όλη τη χώρα με 300.000 χιλιάδες βιβλία σε πολύ ελκυστικές τιμές, ενώ αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
    Την ίδια στιγμή, η προσοχή της οδοντιατρικής κοινότητας όλης της χώρας είναι στραμμένη στο 37ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης». Με θεματικό πυρήνα την οδοντιατρική ως έναν αναπόσπαστο κρίκο στην ιατρική αλυσίδα, το συνέδριο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, ενώ διοργανώνεται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 
    Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, Φαντασιακές Εστίες και Εκλεκτικές Εγκατοικήσεις, αποτελούν τους τίτλους των εκθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ), εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Το φαινόμενο της ύπαρξης κοινών ιερών τόπων με βαθιές ρίζες στη Μεσόγειο, πώς η ιδέα της εστίας διαμορφώνεται και μεταβάλλεται σήμερα και οι τόποι συνάντησης στους οποίους έλαβαν χώρα ενέργειες που ανέδειξαν μια νέα αντίληψη για την τέχνη, την ιστορία και τον πολιτισμό είναι τα θέματα των εκθέσεων. Ωράριο λειτουργίας του ΜΜΣΤ: Πέμπτη 10.00-22.00, Παρασκευή 10.00-19.00, Σάββατο 10.00-18.00 και Κυριακή 11.00-15.00.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!