| Notaka |

“Στις αρχές του 2019 η πρώτη γεώτρηση των ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό κόλπο”.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και επίσημα η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας Total, ΕΛΠΕ, Edison για το οικόπεδο 2, μετά και τις θετικές εξελίξεις και την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και επίσημα η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας Total, ΕΛΠΕ, Edison για το οικόπεδο 2, μετά και τις θετικές εξελίξεις και την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να ξεκλειδώσει μια σειρά από εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αφού δεν είναι το οικόπεδο 2, η μόνη παραχώρηση στην οποία συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ. Σε ακόμη πιο ώριμο στάδιο βρίσκεται η παραχώρηση στον Πατραϊκό Κόλπο, όπου τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη διενέργεια των πιο εντατικών σεισμικών ώστε να εντοπιστούν οι επόμενοι γεωτρητικοί στόχοι και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι πρώτες γεωτρήσεις.

Θυμίζουμε ότι νέες πιο πυκνές σεισμικές καταγραφές θα γίνουν και στο οικόπεδο 2.

Με βάση λοιπόν τις τελευταίες πληροφορίες και τα χρονοδιαγράμματα, η πρώτη γεώτρηση αναμένεται να γίνει στον Πατραϊκό στις αρχές του 2019 και αφού προηγουμένως έχουν εντοπιστεί οι συγκεκριμένοι γεωτρητικοί στόχοι από τις σεισμικές καταγραφές που προηγούνται χρονικά.

Οι γεωτρήσεις στον Πατραϊκό έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς θα είναι οι πρώτες που θα γίνουν και αναμένεται να δώσουν ένα σαφές στίγμα για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά και για τον πήχη των προσδοκιών στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου.

Άλλωστε να θυμίζουμε ότι για την περιοχή του Ιονίου στόχος είναι να προκηρυχθεί και νέος γύρος παραχωρήσεων αφού προηγουμένως καλλιεργηθεί το έδαφος για να προσελκυθούν περισσότεροι επενδυτές.

Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για επανερμηνεία των σεισμικών δεδομένων ενώ εκτός του Πατραϊκού, θετικά σήματα για τα πετρελαϊκά συστήματα της περιοχής πιθανόν να δώσουν: πρώτον η αναμενόμενη γεώτρηση και η παραγωγή για πρώτη φορά πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή στο Κατάκολο και δεύτερον οι έρευνες που θα ξεκινήσουν με πιο πυκνά σεισμικά στο οικόπεδο 2 από την κοινοπραξία.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!