| Notaka |

“Το Ιράκ καλεί τη ΒΡ να «αναπτύξει» γρήγορα «αμφισβητούμενα πεδία πετρελαίου» του Kirkuk”.

BP : Μικρότερες επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου Jabar al-Luaibi ζήτησε από την BP “να καταρτίσει γρήγορα σχέδια για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου Kirkuk”.

 Το Ιράκ ζήτησε από την ΒΡ να βοηθήσει στην ανάπτυξη πετρελαϊκών πεδίων στην αμφισβητούμενη πόλη Κιρκούκ την Τετάρτη, αφού οι κεντρικές κυβερνητικές δυνάμεις της στη Βαγδάτη σάρωσαν την επικράτεια των Κουρδών στην αρχή της εβδομάδας.
Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν την εξαγορά σχεδόν ολόκληρης της αμφισβητούμενης επαρχίας Kirkuk τη Δευτέρα, με τις κουρδικές δυνάμεις να υποχωρούν σε κοντινά πετρελαϊκά πεδία.
Οι κουρδικά ελεγχόμενες περιοχές του Ιράκ είναι από τις πλέον παραγωγικές στη χώρα και περιέχουν μεγάλο μέρος της ενεργειακής τους υποδομής.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ εντάθηκαν μετά την ημι-αυτονόμηση του Κουρδιστάν που ψήφισε συντριπτικά υπέρ της ανεξαρτησίας σε δημοψήφισμα τον περασμένο μήνα. Η ψηφοφορία στη συνέχεια κηρύχθηκε παράνομη από την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βαγδάτη προσπαθεί να διπλασιάσει την παραγωγή πετρελαίου του Kirkuk σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) και ζήτησε τη στήριξη της  μεγαλύτερης πετρελαϊκής  εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου Jabar al-Luaibi ζήτησε από την BP “να καταρτίσει γρήγορα σχέδια για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου Kirkuk”, όπως αναφέρει σε δήλωση του υπουργείου πετρελαίου την Τετάρτη.
Μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο πετρελαίου στο Λονδίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bob Duley δήλωσε: “Γνωρίζουμε καλά το Kirkuk … και κάναμε τεχνικές εργασίες μέχρι το 2015. Αλλά γνωρίζω αυτά τα σχόλια (Jabar al-Luaibi). “
Ο Herman Wang ειδικός του ΟΠΕΚ στο S & P Global Platts, δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι είναι ασαφής  η ηγεσία του Kirkuk μετά την αποχώρηση των μαχητών της Peshmagra από την αμφισβητούμενη επαρχία.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!