Skip to main content
| Notaka

“Η Ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο λαθρεμπορίας καυσίμων από τη Λιβύη.

Η Ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο λαθρεμπορίας καυσίμων από τη Λιβύη

Στα 30 εκατ. ευρώ  οι πωλήσεις των λαθρεμπόρων σε Ιταλία και Ευρώπη.

 Η αστυνομία της Σικελίας συνέλαβε την Τετάρτη 18/10  εννέα άτομα, για λαθρεμπόριο καυσίμων στη Λιβύη, που πουλούσαν πετρελαιοειδή αξίας τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία και την Ευρώπη.
Σύμφωνα με το Reuters ένας Λίβυος, με το παρατσούκλι “το αφεντικό”, χρησιμοποιούσε  μικρά σκάφη για να κλέψει καύσιμα από διυλιστήριο στο Zawiya, ένα λιμάνι δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με δήλωση της οικονομικής αστυνομίας.
Το καύσιμο, που έκλεβαν από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC), μεταφερόταν στη συνέχεια σε ένα μεγαλύτερο πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Μάλτας και μεταφερόταν στην Ιταλία.
Η αστυνομία της Κατάνια  στη Σικελία “κατέγραψε λεπτομερώς 30 ταξίδια στα οποία εισήχθησαν περισσότερα από 80 εκατομμύρια κιλά ντίζελ”, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Για πρώτη φορά, το δικαστήριο της Catania ενέκρινε τη χρήση τεχνολογίας ικανής να παρακολουθεί τις δορυφορικές τηλεφωνικές κλήσεις κατά τη διάρκεια της έρευνας, ανέφερε η αστυνομία.
Έξι από τα εννέα συνελήφθησαν και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τους άλλους τρεις που είναι στο εξωτερικό.
Ένας από τους άνδρες που συνελήφθησαν, ο Nicola Romeo, κατηγορήθηκε ότι ήταν μέλος της οικογένειας Santapaola της σικελικής μαφίας, ενώ ο Fahmi Mousa Saleem Ben Khalifa, είναι ήδη υπό κράτηση στη Λιβύη για κατηγορίες για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άλλος Ιταλός ήταν επικεφαλής μια φαινομενικά νόμιμης εταιρείας που διένειμε τα κλεμμένα καύσιμα σε βενζινάδικα στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.
Η ιταλική εταιρεία προσέφερε το πετρέλαιο ντίζελ στους διανομείς έως και 60% χαμηλότερα από τις τιμές της αγοράς.
Αν και η ποιότητα του ντίζελ, που προοριζόταν για κινητήρες πλοίων, ήταν κατώτερης ποιότητας από εκείνη των οχημάτων στην Ιταλία, την πωλούσαν στην ίδια τιμή.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!