Skip to main content
| Notaka

“Στοιχεία”φωτιά” σε 3 εισαγγελείς για τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας από τον άλλοτε δήμαρχο Αλικαρνασσού”.

Σοβαρά στοιχεία σε βάρος του πρώην δημάρχου Αλικαρνασσού, Βαγγέλη Σισαμάκη, που υπήρξε, στη συνέχεια για χρόνια, αντιδήμαρχος Ηρακλείου ενώ και σήμερα είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, έχουν στη διάθεσή τους τρεις τουλάχιστον εισαγγελείς, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης αλλά και το σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

 

Η δεύτερη υπόθεση μοιάζει ακόμα πιο σοβαρή, και αναφέρεται στην έκταση στην οποία αναπτύχθηκε το πολυσυζητημένο πρατήριο υγρών καυσίμων, απέναντι από τη ΣΕΑΠ.

Ο δήμος Αλικαρνασσού βγάζει σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση τρεις εκτάσεις που άλλοτε χρησιμοποιούσε το ΚΤΕΛ. Για να προχωρήσει στη διαδικασία ο δήμος παραχώρησε την κυριότητα στη δημοτική επιχείρησή του, τη ΔΕΠΑΝΑΛ. Πρόκειται για τρεις εκτάσεις συνολικού εμβαδού 14,6 περίπου στρεμμάτων. Μας απασχολεί όμως τώρα η μία, που είναι περίπου 5,3 στρέμματα. Ο διαγωνισμός γίνεται τον Νοέμβριο του 2005, με κατώτατη τιμή μισθώματος 36.000 ευρώ ετησίως, και η επιτροπή διαγωνισμού, στην οποία προεδρεύει ο ίδιος ο κ. Σισαμάκης, βάζει δυο όρους που εγκρίνονται ομόφωνα από το ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ: απαγορεύεται ρητά η υπομίσθωση καθώς και η παραχώρηση της έκτασης σε τρίτο, με ή χωρίς ανταλλάγματα, ενώ η χρήση του χώρου δεν μπορεί να είναι διαφορετική με αυτή που ορίζει το σχέδιο της Αλικαρνασσού.

Η ρητή απαγόρευση υπενοικίασης αποτελεί το άρθρο 15 της διακήρυξης, που δημοσιεύτηκε στη συνέχεια σε τρεις εφημερίδες του Ηρακλείου, όπως βλέπουμε από το απόσπασμα που έχει στη διάθεσή του και παρουσιάζει το Candianews.

Ο επιχειρηματίας Θανάσης Ευαγγελόπουλος (συνιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων που λειτουργεί σήμερα στον χώρο αυτό, απέναντι από τη ΣΕΑΠ), πριν τον διαγωνισμό, στέλνει στη ΔΕΠΑΝΑΛ μια ιδιόχειρη επιστολή στην οποία αναφέρει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την έκταση “ως έκθεση και φύλαξη σκαφών αναψυχής και ως εμπορία αυτοκινήτων”, δραστηριότητα προφανώς συμβατή στη συγκεκριμένη θέση.

Αναλυτική ενημέρωση  ΕΔΩ

http://www.candianews.gr/2017/10/13/stichiafotia-se-3-isangelis-gia-ti-diachirisi-tis-dimotikis-periousias-apo-ton-allote-dimarcho-alikarnassou-epipleon-engrafa-apo-to-candianews/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!