Skip to main content
| Notaka

“Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο Balkans Petroleum”.

Χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν από το συνέδριο Balkans Petroleum που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

 

Χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν από το συνέδριο Balkans Petroleum που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Το συνέδριο έφερε σε επαφή διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες,  ρυθμιστικές αρχές και εκπροσώπους του κράτους για να ανταλλάξουν απόψεις για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και το μέλλον του κλάδου στην περιοχή των Βαλκανίων.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, κ. Ιωάννης Μπασιάς τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το θέμα συνεργασίας μεταξύ των κρατικών επιχειρήσεων στην περιοχή των Βαλκανίων και υπογράμμισε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στα βαλκανικά κράτη σε σχέση με το διεθνές ενδιαφέρον της αγοράς για την περιοχή των Βαλκανίων.

«Είμαστε πολύ περήφανοι καθώς για πρώτη φορά άνοιξε διάλογος ανάμεσα στις επίσημες Βαλκανικές αρχές για διαβαλκανική συνεννόηση, εναρμόνιση και συνεργασία σε πολλές πτυχές των υδρογονανθράκων, μέσα στο BalkansPetroleum. Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες αρχές, ο διάλογος αυτός θα συνεχισθεί ετησίως στα πλαίσια του Balkans Petroleum στην Αθήνα», αναφέρει σχετικά η διοργανώτρια εταιρεία, IN-VR Oil & Gas. Στο πάνελ του συνεδρίου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και οι εξής:

  • Ιωάννης Μπασιάς, Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής ΕταιρείαςΥδρογονανθράκων 
  • Vladan Dubljevic, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Montenegrin Hydrocarbon Administration
  • Milica Zorić, Επικεφαλή του Τμήματος Γεωλογίας και Ορυκτών του Υπουργείου Ορυκτών και Ενέργειας της Σερβίας
  • Florina Sora, Ανώτατη Σύμβουλο της Εθνικής Διοίκησης Ορυκτού Πλούτου της Ρουμανίας  
  • Ilia Gjermani, Διευθυντής του Τμήματος Πετρελαίου του Υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας 
  • Hazim Hrvatovic, Διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωλογίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ενέργειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!