| Notaka |

“Στο μετοχικό κεφάλαιο του πλωτού σταθμού Αλεξανδρούπολης εισέρχεται η ΔΕΠΑ”.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του πλωτού σταθμού Αλεξανδρούπολης εισέρχεται η ΔΕΠΑ

Εντός του Οκτωβρίου εξάλλου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο η αξιολόγηση των έργων Κοινού Ενδιαφέροντος που θα ενταχθούν στη νέα λίστα της ΕΕ.

 Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο project της δημιουργίας πλωτού σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη που προωθεί ο όμιλος Κοπελούζου με τη συμμετοχή και του Πητ Λιβανού.
Η διοίκηση της ΔΕΠΑ δεδομένης και της πολιτικής στήριξης που διαθέτει το project, μελετά τις οικονομοτεχνικές παραμέτρους και πολύ σύντομα αναμένεται να λάβει την οριστική απόφαση για συμμετοχή στο εταιρικό σχήμα, αποκτώντας  ποσοστό του μετοχικού του κεφαλαίου. 
Υπενθυμίζεται ότι το FSRU της Αλεξανδρούπολης που προωθείται από την εταιρία Gastrade του ομίλου Κοπελούζου και της Gaslog του Πητ Λιβανού, είναι ένα έργο ύψους επένδυσης 350 – 370 εκατ. ευρώ, που είχε ενταχθεί στην προηγούμενη λίστα των έργων Κοινού Ενδιαφέροντος της ΕΕ (PCI).
Εντός του Οκτωβρίου εξάλλου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο η αξιολόγηση των έργων Κοινού Ενδιαφέροντος που θα ενταχθούν στη νέα λίστα της ΕΕ και όπως φαίνεται η παρουσία του FSRU της Αλεξανδρούπολης μεταξύ των έργων PCI θα επαναβεβαιωθεί.  

Προχωρά ο βασικός σχεδιασμός του έργου

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη Βασικού Σχεδιασμού (FEED) του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον διεθνή μελετητικό οίκο Wood Group.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το LNG Terminal της Αλεξανδρούπολης συνδέεται άμεσα και με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB. 
Τα δυο έργα μπορούν να αναδείξουν την Ελλάδα σε κόμβο φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή, αφού μπορούν να αποτελέσουν την πύλη, για την είσοδο του αμερικανικού LNG στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ θα μπορούσαν επίσης να παίξουν κομβικό ρόλο για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη.
Σε ότι αφορά την πορεία του IGB όπως δήλωσε πρόσφατα στο συνέδριο του ΤΕΕ για το φυσικό αέριο ο Δημήτριος Μανώλης, επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, εντός του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου θα γίνουν οι προσκλήσεις υποβολής προσφορών για το management και την προμήθεια του έργου. 

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!