Skip to main content
| Notaka

“Ημερίδα ΓΣΕΒΕΕ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΒΕΕ

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα ενημέρωσης των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, συμβούλων και στελεχών σχετικά με την πορεία εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (ν. 4469/2017) για τις επιχειρήσεις. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ημερίδα ΓΣΕΒΕΕ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα ενημέρωσης των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, συμβούλων και στελεχών σχετικά με την πορεία εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (ν. 4469/2017) για τις επιχειρήσεις. Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, και σκοπό είχε την ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με τη δυνατότητα και τα κριτήρια υπαγωγής στο νέο νόμο, τον τρόπο εισαγωγής στην πλατφόρμα υποβολής αίτησης και τις εναλλακτικές δυνατότητες των οφειλετών επιχειρήσεων.

Οι ενότητες που καλύφθηκαν στην ημερίδα από εξειδικευμένους συμβούλους της ΕΓΔΙΧ ήταν:

1) Παρουσίαση του Νόμου – Διαδικασία συλλογής εγγράφων κ τεκμηρίωσης – έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις

2) Ειδικά θέματα: Συγκέντρωση δικαιολογητικών/ διαμεσολάβηση/ επιλεξιμότητα / business plan/ εναλλακτικές επιλογές όσων δεν είναι επιλέξιμοι

3) Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας- on line υποβολή.

Οπτικοακουστικό υλικό και απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα, μπορεί να αναζητήσει κανείς στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Ειδικός Γραμματέας Φώτης Κουρμούσης ανέπτυξε τη φιλοσοφία του νέου νόμου  και παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του, ενώ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου νόμου για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων, και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πιο ευέλικτο το πλαίσιο υπαγωγής για τις μικρές επιχειρήσεις που αποθαρρύνονται να υποβάλλουν αίτηση καθώς αδυνατούν σε ορισμένες περιπτώσεις να διεκπεραιώσουν όλο τον όγκο της γραφειοκρατίας και να καλύψουν το κόστος υποβολής ενός ολοκληρωμένου business plan/ σχεδίου αναδιάρθρωσης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς, θα λάβει κι άλλες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών για επίκαιρα θέματα που αφορούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!