Skip to main content
| Notaka

“Υδρογονάνθρακες: Εντός των Ημερών οι Διαγωνισμοί για Βόρειο Ιόνιο και Κρήτη”.

Τις επόμενες ημέρες, ίσως και εντός της εβδομάδας, αναμένεται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι σχετικοί διαγωνισμοί για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις υπεράκτιες περιοχές του Βορείου Ιονίου Πελάγους, Νοτίου Ιονίου και Δυτικά της Κρήτης.

 Της Μάχης Τράτσα,

Τις επόμενες ημέρες, ίσως και εντός της εβδομάδας, αναμένεται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι σχετικοί διαγωνισμοί για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις υπεράκτιες περιοχές του Βορείου Ιονίου Πελάγους, Νοτίου Ιονίου και Δυτικά της Κρήτης. Αυτό ανέφερε εχθές Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Σπύρος Μπέλλας, μιλώντας στο διήμερο διεθνές συνέδριο Balkan Oil and Gas Industry», που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι για το Βόρειο Ιόνιο πέλαγος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Energean Oil and Gas και έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση της διακήρυξης. Αντιστοίχως, για το Νότιο Ιόνιο και την περιοχή Δυτικά της Κρήτης ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από το σχήμα TOTAL- EXXONMOBIL-ΕΛΠΕ και έχει δημοσιευθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση της διακήρυξης.

Στο συνέδριο συμμετέχουν φορείς από όλη την Ευρώπη και γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των υδρογονανθράκων, ενδεικτικό του αυξημένου ενδιαφέροντος πολυεθνικών πετρελαϊκών κολοσσών για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα της χώρας μας. Άλλωστε η περιοχή μας, σύμφωνα με τον κ. Μπέλλα, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα όσον αφορά στην ασφάλεια, σε σύγκριση με άλλες χώρες της γειτονιάς μας.

Στελέχη της Repsol στη Ελλάδα

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μπέλλας, προ τριημέρου βρέθηκαν στην Αθήνα στελέχη της ισπανικής Repsol Exploracion στην οποία έχει μεταβιβαστεί το 60% της Energean Oil & Gas στη σύμβαση μίσθωσης για το μπλοκ των Ιωαννίνων. Η συζήτηση με τη διοίκηση της ΕΔΕΥ περιστράφηκε, μεταξύ άλλων, σε τεχνικά θέματα και ειδικότερα στην πραγματοποίηση των σεισμικών ερευνών σε ένα δύσκολο γεωμορφολογικά ορεινό περιβάλλον.

Πηγή: «ΤΟ ΒΗΜΑ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!