| Notaka |

“Tα νέα σχέδια των ΕΛΠΕ – Νέο ρεκόρ κερδοφορίας δείχνουν τα στοιχεία για το 2017”.

Tα νέα σχέδια των ΕΛΠΕ - Νέο ρεκόρ κερδοφορίας δείχνουν τα στοιχεία για το 2017

Επεκτάσεις και μειώσεις δανεισμού επεξεργάζεται το επιτελείο του Ομίλου.

 Το ενδεχόμενο να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο επικείμενο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εξετάζει ο επικεφαλής του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων Γρηγόρης Στεργιούλης.
Σημειώνεται ότι, ο όμιλος ΕΛΠΕ έχει αναπτύξει συνεργασία με τον αμερικάνικο της ExxonMobil, καθώς έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας και με την γαλλική Total για την υλοποίηση ερευνών υδρογονανθράκων στην περιοχή νοτίως της Κρήτης.
Παράλληλα το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ επεκτείνεται στον τομέα του LNG, όπου εκεί εξετάζουν τις ευκαιρίες επέκτασης σε συνδυασμό και με τις αμερικανικές προθέσεις.

Μείωση δανεισμού

Ο Όμιλος ακολουθεί διπλό στόχο καθώς από την μια επιχειρεί να αποπληρώσει δάνεια ενισχύοντας την κεφαλάιακή του διάρθρωση και από την άλλη να ενισχύσει ρευστότητα καθώς εκτιμά ότι θα απαιτηθούν 100 εκατ ευρώ για καθε ένα από τα προγράμματα έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στα οποία θα συμμετάσχει.
Όσον αφορά τα δάνεια στόχο έχει την αποπληρωμή των δανείων προς το Ιράν μέχρι το τέλος του έτους.
Ο όμιλος εξετάζει ένα νέο πλαίσιο για να βελτιώσει ακόμα πορισσότερο το σύστημα προμηθειών του, καθώς διακόπηκε η τροφοδοσία με το πετρέλαιο του Κουρδικού Ιράκ που είναι υψηλής ποιότητας.
Τέλος, εισέρχεται στην αγορά της Γεωργίας στον τομέα του retail.
H χρονιά του 2017 για τα ΕΛΠΕ θα καταρρίψει το ρεκόρ κερδοφορίας του 2016 των 329 εκατ ευρώ σε επίπεδο καθαρό μετά φόρων, καθώς πήγαν όλοι οι κλάδοι καλά, ιδιάιτερα η λιανική.
Καλά πήγε επίσης το Αviation και το Bunqering.
Για τα ΕΛΠΕ είναι κρίσιμος ο διαγωνισμός του ΔΕΣΦΑ, όσον αφορά το τίμημα που θα δοθεί , καθώς δεν προτίθενται να πουλήσουν το ποσοστό, αν η προσφορά είναι κατώτερη της SOCCAR.
Η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου βρίσκεται στα 2,23 δισ ευρώ και η τιμή της μετοχής στα 7,3 ευρώ με υψηλό έτους την ζώνη των 8,40 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!