Skip to main content
| Notaka

“Στη σκιά της συνάντησης στη Βιέννη κινείται το πετρέλαιο – Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις ΟΠΕΚ για νέες περικοπές”.

Στη σκιά της συνάντησης στη Βιέννη κινείται το πετρέλαιο – Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις ΟΠΕΚ για νέες περικοπές

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν, την Παρασκευή 22/9, κοντά στα υψηλότερα μηνιαία επίπεδα, καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί  ίσως χρειασθεί να περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο πριν αποφασίσουν εάν θα επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πέρα από το πρώτο τρίμηνο.

 Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν, την Παρασκευή 22/9, κοντά στα υψηλότερα μηνιαία επίπεδα, καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί  ίσως χρειασθεί να περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο πριν αποφασίσουν εάν θα επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πέρα από το πρώτο τρίμηνο.
Ο υπουργός ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν αναμένεται καμία απόφαση πριν από τον Ιανουάριο, αν και άλλοι υπουργοί πρότειναν ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
“Πιστεύω ότι ο Ιανουάριος είναι η πρώτη ημερομηνία κατά την οποία μπορούμε στην πραγματικότητα να μιλάμε αξιόπιστα για την κατάσταση της αγοράς”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak. Άλλοι υπουργοί πρότειναν ότι μια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί φέτος.
Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του  Brent αυξήθηκαν κατά 18 σεντς στα 56,61 δολάρια το βαρέλι στις 1:08 μ.μ. ET (1708 GMT), αφού έφθασαν στο υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από την 1η Μαρτίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκαν κατά 7 σεντ στα 50,48 δολάρια ανά βαρέλι κοντά στο ενδοημερήσιο υψηλό  τετραμήνου των 50,81 δολαρίων που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Περί της 20:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 50,43 δολάρια με απώλειες 0,14% και το brent στα 56,63 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,35%.
Οι τιμές δεν σημείωσαν μεγάλες μεταβολές, μετά την ανακοίνωση του Baker Hughes ότι οι εγκαταστάσεις πετρελαίου που λειτουργούν στα πεδία των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5 σε συνολικά 744.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν κερδίσει περισσότερο από 15% κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, γεγονός που υποδηλώνει την μείωση του κύκλου εργασιών κατά 1,8 εκατ.  βαρέλια  ημερησίως από τον ΟΠΕΚ και άλλους παραγωγούς. Η άνοδος της παγκόσμιας ζήτησης επέφερε επίσης μεγαλύτερη ισορροπία στην αγορά.
“Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι αναβάλλεται αυτή η απόφαση”, δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής της αγοράς ενέργειας στην CHS Hedging LLC στο Inver Grove Heights της Μινεσότα. “Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνάντησης του ΟΠΕΚ, τα σημάδια είναι ότι η αγορά κινείται προς την κατεύθυνση της ισορροπίας”.
Ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ Essam al-Marzouq, ο οποίος προήδρευσε στη συνάντηση στη Βιέννη, δήλωσε ότι η αγορά “κινείται προς την  κατεύθυνση της επανεξισορρόπησης”.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!