Skip to main content
| Notaka

“ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ααδε

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., συνεχίζει τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους στην αγορά καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες.

 ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. στοχεύοντας στη διαπίστωση της νόμιμης διακίνησης προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης εντατικοποιεί τους ελέγχους και προβαίνει στην κατάσχεση λαθραίων προϊόντων προφυλάσσοντας τα εθνικά και ευρωπαϊκά δημοσιονομικά συμφέροντα. Ορισμένες εξ αυτών είναι:

Το Τελωνείο Ελευσίνας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε πρατήριο διανομής καυσίμων, εντόπισε και μολυβδοσφράγισε δύο παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων, μη διασυνδεδεμένων με το σύστημα εισροών – εκροών της επιχείρησης.

Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) του Β’ Τελωνείου Πειραιά συνέδραμε επιχείρηση του Λιμενικού Γλυφάδας, κατά την οποία εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν δύο βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων, στα οποία είχε τοποθετηθεί μηχανισμός (αεροβάνα), που ενεργοποιείτο με τηλεχειριστήριο, με αποτέλεσμα να επιστρέφει μετρημένο καύσιμο πριν τον μετρητή.

Το Τελωνείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου κατά την ώρα του ελέγχου παραλάμβανε λάδι σε δύο πλαστικές δεξαμενές χιλίων λίτρων η καθεμία που υπήρχαν σε στεγασμένο χώρο στην πίσω πλευρά του πρατηρίου. Από το χώρο αυτό υπήρχαν απολήξεις που συνδέονταν με μεγαλύτερη δεξαμενή 31.00 λίτρων με αντλία και μετρητή που βρισκόταν στο χώρο του πλυντηρίου. Ελήφθησαν δείγματα προς εξέταση, σφραγίστηκαν οι δεξαμενές καθώς και τα διαμερίσματα του βυτίου, το οποίο δεσμεύτηκε. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 72.751,34 €.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!