| Notaka |

“Επανήλθε σε λειτουργία το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα”.

Ξανά σε λειτουργία βρίσκεται το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ της Ελευσίνας, πρώτα με τη μονάδα hydrocracker που ξεκινά και επίσημα από σήμερα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάρουν μπροστά και οι υπόλοιπες μονάδες, δηλαδή το Flexicocker, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

 Του Γιώργου Φυντικάκη,

Ξανά σε λειτουργία βρίσκεται το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ της Ελευσίνας, πρώτα με τη μονάδα hydrocracker που ξεκινά και επίσημα από σήμερα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάρουν μπροστά και οι υπόλοιπες μονάδες, δηλαδή το Flexicocker, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Το διυλιστήριο της Ελευσίνας παρέμενε κλειστό εδώ και ενάμισι μήνα, μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στην μονάδα υδρογόνου στις 10 Ιουλίου. 

Εμπειρογνώμονες της εταιρείας που είχε κατασκευάσει το έργο, έπειτα από επιτόπια επίσκεψη στο διυλιστήριο, είχαν διαπιστώσει ότι η βλάβη προήλθε από αστοχία σε έναν από τους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς της μονάδας υδρογόνου.

Επειτα και από το πόρισμα της κατασκευάστριας εταιρείας η διοίκηση των ΕΛΠΕ είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει την λειτουργία του διυλιστηρίου για ενάμιση μήνα, διάστημα απαραίτητο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είχε αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού όλων των μονάδων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν σταδιακά από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι τον Μάρτιο 2018.

Σημειωτέον ότι οι ζημίες που υπέστη η μονάδα Flexicoker καλύφθηκαν τελικά από ασφαλιστήρια «κατά παντός κινδύνου υλικών ζημιών, μηχανικών βλαβών & διακοπής εργασιών», με ασφαλιστικές εταιρείες την Εθνική Ασφαλιστική κατά 70% και την Αγροτική Ασφαλιστική (μέλος του ασφαλιστικού ομίλου ERGO) κατά 30%, και με αντασφαλιστές μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων παγκοσμίως.

Το τελικό ύψος της αποζημίωσης ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ, και το ποσό θεωρείται από τα υψηλότερα που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συντήρησης, οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς όσο και οι εξαγωγές στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου καλύπτονταν κανονικά από την παραγωγή των διυλιστηρίων του ομίλου στον Ασπρόπυργο και στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!