| Notaka |

“Pouyanne: «Περιμένουμε την ελληνική Βουλή για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις»”.

Pouyanne: «Περιμένουμε την ελληνική Βουλή για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις»

Το ενδιαφέρον της Total για την εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης εκφράζει σήμερα, με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Patrick Pouyanné, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

 Το ενδιαφέρον της Total για την εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης εκφράζει σήμερα, με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Patrick Pouyanné, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

Ο ίδιος θεωρεί ότι η οικονομία της Ελλάδας «έχει πλέον πολλές δυνατότητες ανάκαμψης και την ευκαιρία να επιτύχει σχετικά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον». Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα διανύει μια περίοδο οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο. 

Πιστεύετε πως είναι πλέον μια χώρα που παρουσιάζει επιχειρηματικές ευκαιρίες;


Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2017 που έρχομαι στην Ελλάδα. Την προηγούμενη φορά, τον Μάιο που μας πέρασε, ήρθα στο πλαίσιο μιας ομάδας επικεφαλής ευρωπαϊκών βιομηχανιών, που ονομάζεται European Round Table of Industrialists, και είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Πράγματι, η Ελλάδα και οι Ελληνες ζουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, νομίζω όμως πως η οικονομία της χώρας έχει πλέον πολλές δυνατότητες ανάκαμψης και την ευκαιρία να επιτύχει σχετικά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον.

Η Total είναι ήδη παρούσα στην Κύπρο, όπου από τις 16 Ιουλίου έχει αρχίσει γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 11, θα ανοίξει όμως τώρα γραφεία και στην Αθήνα. Πιστεύετε πως ο ελληνικός υποθαλάσσιος χώρος είναι το ίδιο υποσχόμενος με αυτόν της Κύπρου;

Πράγματι, μας ενδιαφέρει να εξερευνήσουμε τον υποθαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί πολύ σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή αυτή, αρχικά στο Ισραήλ και στη συνέχεια στην Αίγυπτο. Αυτήν τη στιγμή κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση στην Κύπρο, ενώ ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους έχουμε υπογράψει συμβόλαιο για το ελληνικό Οικόπεδο 2 με τις εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και Edison. Αναμένουμε την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο έως το τέλος του έτους, ώστε να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Παράλληλα, σε κοινοπραξία με την ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια, έχουμε ήδη εκφράσει στην ελληνική κυβέρνηση το ενδιαφέρον μας για εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης. Συνεπώς, ναι, μας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες που προσφέρει ο παράκτιος χώρος της Ελλάδας.

Υπάρχουν άλλοι τομείς που σας ενδιαφέρουν στη χώρα μας;


Στην Ελλάδα έχουμε παρουσία από το 1984 μέσω της Total Hellas, της θυγατρικής μας που δραστηριοποιείται στον τομέα διανομής πετρελαϊκών προϊόντων. Διοχετεύουμε λιπαντικά για μηχανές εργοστασίου, για μηχανές αυτοκινήτων και βεβαίως για πλοία, που είναι μια πολύ σημαντική αγορά καθώς η ελληνική ναυτιλία είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είμαστε μέσα στους τρεις μεγαλύτερους διανομείς λιπαντικών για τη ναυτιλία παγκοσμίως και για πολλά χρόνια παρόντες στα καύσιμα πλοίων, έναν τομέα όπου έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: http://news.in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!