Skip to main content
| Notaka

“Ισχυρό παρόν του γαλλικού ενεργειακού τομέα στην αυριανή (7/9) επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα”.

Ισχυρό παρόν του γαλλικού ενεργειακού τομέα στην αυριανή (7/9) επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, τον Γάλλο Πρόεδρο θα συνοδεύουν οι επικεφαλής εταιριών όπως της Total, της Suez, της EDF, της Sanofi, της Orpea, της Bpifrance και της Engie.

 Η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν από το Βήμα της Πνύκας όπου συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Αθήνα, θα είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο από πλευράς συμβολισμού, γεγονός της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου Μπριζίτ, στην Αθήνα.
Όμως σε ότι αφορά την οικονομία αλλά και το γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα το σημαντικότερο στοιχείο είναι το πλήθος αλλά και το υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης γαλλικών επιχειρήσεων στην αποστολή που θα συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο. 
Περισσότεροι από 40 Γάλλοι επιχειρηματίες και κορυφαία στελέχη γαλλικών κολοσσών θα συνοδεύουν τον Εμανουέλ Μακρόν. 
Θα έχουν επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και στελέχη της κυβέρνησης, ενώ είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να ενημερωθούν σε βάθος για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.   
Η ενέργεια, το περιβάλλον, οι υποδομές και οι μεταφορές θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα ονόματα των εταιριών που θα συμμετέχουν στη γαλλική αποστολή στην Αθήνα.
Ενδεικτικό του επενδυτικού ενδιαφέροντος των Γάλλων είναι το αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, η οποία γράφει ότι τον Γάλλο Πρόεδρο θα συνοδεύουν οι επικεφαλής εταιριών όπως της Total, της Suez, της EDF, της Sanofi, της Orpea, της Bpifrance και της Engie.
Ειδική αναφορά κάνει η εφημερίδα στη πρόσφατη συμφωνία της γαλλικής εταιρίας που υπέγραψε συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε κονσόρτιουμ με την Γερμανία, ενώ σημειώνει ότι επιχειρήσεις, όπως η Suez και η EDF, είναι υποψήφιες για την εξαγορά των εταιριών νερού και ηλεκτρισμού, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ.
Όσο δε για το ενδιαφέρον της Total, για έρευνες πετρελαίου στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης σε κοινοπραξία με την Exxon Mobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι εκπεφρασμένη επισήμως.

Η ομάδα των επιχειρηματιών

Όπως έχει ανακοινωθεί τον Γάλλο πρόεδρο θα συνοδεύουν ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Total Πατρίκ Πουϊγιάν. 
Αναλυτικότερα στη γαλλική αποστολή όπως έχει γίνει γνωστό, θα συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής της BPI (Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γαλλίας) Νικολά Νταφούρκ, ο συνιδρυτής της εταιρείας Kiss Kiss Bank Bank (πλατφόρμα χρηματοδότησης media, πολιτισμού, ψυχαγωγίας και μουσικής) Αντριέν Ομόν, ο  πρόεδρος του ομίλου Roullier (λιπάσματα και ζωοτροφές) Ενί Μπουαγιέ, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Saur (εταιρεία υδάτων) Λουί-Ρος Μπουργκάρντ, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής των εργαστηρίων Ineldea (καλλυντικά, βιταμίνες κ.λπ.) Νικολά Καπελέρ, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Suez Environnement (εταιρεία νερού και περιβάλλοντος) Ζαν Λουίς Σοσό, ο  γενικός διευθυντής της Cooperl (εταιρεία επεξεργασίας χοιρινού κρέατος) Εμανουέλ Κομόλ, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Biocodex (φαρμακευτική εταιρεία) Ζαν-Μαρί Λεφέβρ, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Sanofi (φαρμακευτική εταιρεία) Γκιγιόμ Λερουά, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Orchestra (εταιρεία παιδικού ενδύματος) Πιέρ Μεστρ, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Vinci (τεχνική εταιρεία) Νικολά Νοτεμπέρ, ο πρόεδρος της Aerospace Valley (αεροδιαστημική εταιρεία) Αγκνές Παϊγιάρ, ο πρόεδρος του ομίλου BPCE (χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) Φρανσουά Περόλ, ο γενικός διευθυντής της Alstom (τρένα, μέσα μαζικής μεταφοράς) Ανρί Πουπάρτ – Λαφάρζ. 
Περίπου 140 Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα παρακολουθήσουν και την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Μεταξύ των Ελλήνων επιχειρηματιών που θα συμμετάσχουν στις επαφές αυτές είναι οι Κ. Αγγελόπουλος, Α. Ανδρεάδης, Γ. Αποστολόπουλος, Δ. Κοπελούζος, Δ.Δασκαλόπουλος, Χ.Δαυίδ, Θ.Φέσσας, Π. Γερμανός, Γ.Γιώτης, Α. Καλλιντσάντσης, Σ. Κόκκαλης, Γ.Κορρές, Α. Κωνσταντακόπουλος, Γ. Κουτσολιούτσος, Θ. Κυριακού, Θ.Λασκαρίδης, Β. Μυτιληναίος, Ι. Παπαδοπούλου, Δ. Παπαλεξόπουλος, Γ. Περιστέρης, Γ. Παράσχης, Μ.Σκλαβενίτης, Ε. Σπανός, Ι &Π. Συγγελίδης, Σπ. Θεοδωρόπουλος, Γ. Βαρδινογιάννης, Στ. Τσοτσορός. Ευ. Βασιλάκης, Θ. Βενιάμης κ.α.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!