Skip to main content
| Notaka

“Κρήτη: Την “ανηφόρα”…παίρνουν οι τιμές στα καύσιμα”.

Αυξήσεις αναμένεται να σημειωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στις τιμές των καυσίμων, με τους καταναλωτές να καλούνται να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα χρήματα, προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

 

Αυξήσεις αναμένεται να σημειωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στις τιμές των καυσίμων, με τους καταναλωτές να καλούνται να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα χρήματα, προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

Οι εξελίξεις στη διεθνή πολιτική σκηνή σε συνδυασμό με τα φυσικά φαινόμενα, που έπληξαν χώρες του εξωτερικού, δίνουν ώθηση στις τιμές, με τελικό αποδέκτη φυσικά…τον απλό πολίτη.

Αυτή τη στιγμή η μέση τιμή της αμόλυβδης σε επίπεδο Κρήτης διαμορφώνεται στο 1,50-1,51 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης πωλείται προς 1,25-1,26 ευρώ το λίτρο.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, οι αυξήσεις που θα σημειωθούν, θα κυμανθούν περίπου στα 3 λεπτά.

“Θα έχουμε αυξήσεις τις ημέρες αυτές της τάξεως των 3 λεπτών. Ο τυφώνας που έπληξε το Τέξας τις προηγούμενες ημέρες, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές, επηρέασε την παραγωγή του πετρελαίου διεθνώς, με αποτέλεσμα να συμβάλλει κι αυτό στην αύξηση των τιμών”, επισημαίνει ο ίδιος.

Όπως προσθέτει ο κ. Σαμόλης, οι πρατηριούχοι προσαρμόζονται με την κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και την πώληση των καυσίμων.

“Εμείς προσαρμοζόμαστε με τις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με τις όποιες διαμορφώνονται και οι τιμές των καυσίμων” αναφέρει ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Μετά τις 15 Οκτωβρίου, ως είθισται κάθε χρόνο, αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές.

Αν και ακόμη το καλοκαίρι καλά κρατεί και οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, οι καταναλωτές ήδη σκέφτονται πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το έξοδο κατά την περίοδο του χειμώνα, που βρίσκεται προ των πυλών, κάνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

“Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει, όπως κάθε χρόνο, μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Δε μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση μέχρι τώρα για το πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του, αφού πάντα τη μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες πριν να ξεκινήσει να διατίθεται προς πώληση” προσθέτει ο κ. Σαμόλης.

ΠΗΓΗ: (cretapost.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!