| Notaka |

“MOH: Το εξάμηνο ρεκόρ φέρνει ρευστότητα και μείωση δανεισμού”.

Τόσο η παραγωγή του διυλιστηρίου της MotorOilHellas όσο και οι πωλήσεις του ομίλου στο εξάμηνο βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ για τον όμιλο, γεγονός που αποτελεί και το βασικότερο χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων του εξαμήνου, που παρουσιάστηκαν χθες στους αναλυτές.

 

Τόσο η παραγωγή του διυλιστηρίου της Motor Oil Hellas όσο και οι πωλήσεις του ομίλου στο εξάμηνο βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ για τον όμιλο, γεγονός που αποτελεί και το βασικότερο χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων του εξαμήνου, που παρουσιάστηκαν χθες στους αναλυτές.

Όπως ανέφερε η διοίκηση, υψηλή παραγωγή και πωλήσεις δημιουργούν ισχυρές χρηματοροές, οι οποίες με τη σειρά τους δίνουν τη δυνατότητα για αποπληρωμές και μείωση των δανείων εφόσον κριθεί ότι οι συνθήκες και το περιβάλλον είναι ασφαλές για τέτοιες κινήσεις. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει όπως δείχνουν και τα στοιχεία για το δανεισμό του ομίλου.

Να σημειωθεί ότι όπως τόνισε στους αναλυτές ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Π. Τζαννετάκης, κάθε τρίμηνο το διυλιστήριο της ΜΟΗ πετυχαίνει νέο διατηρήσιμο ρεκόρ παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά το μέρισμα, η διοίκηση επιφυλάχθηκε να δώσει συγκεκριμένη πληροφόρηση, αφού ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ωστόσο όπως τονίστηκε ο όμιλος θα συνεχίσει στην ίδια λογική που κινείται διαχρονικά. Δεν μπορούμε να πούμε εάν θα είναι το ίδιο ή μεγαλύτερο, τα πράγματα ωστόσο δείχνουν καλά, αναφέρθηκε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εγχώριας αγοράς εμπορίας καυσίμων, παρότι οι όγκοι για τις εταιρείες του ομίλου (Coral, AVIN, Cyclon) έμειναν ίδιοι η πίεση στις αντλίες και η φορολογία είχε επίπτωση στα μεγέθη και κυρίως τα λειτουργικά κόστη. Πλέον η έμφαση δίνεται στα logistics ενώ συνεχίζεται η πολιτική συγκέντρωσης των πρατηρίων σε ελεγχόμενο από τον όμιλο δίκτυο, με τα πρατήρια που λειτουργούν υπό αυτό το καθεστώς να φτάνουν πλέον τα 292.

Επίσης ο όμιλος ενσωματώνει και κάνει επενδύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των αποθηκευτικών χώρων που αποκτήθηκαν στην Καβάλα από την Revoil ενώ στην Κύπρο ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα η μετονομασία του δικτύου της Lukoil σε Shell.

Η επέκταση στο retail μας ενδιαφέρει και επικεντρωνόμαστε σε αυτήν ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση του ομίλου.

(Χ. Φλουδόπουλος, capital.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!