Skip to main content
| Notaka

“Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall Street – Άνοδος για τις πετρελαϊκές μετοχές”.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall Street - Άνοδος για τις πετρελαϊκές μετοχές

Οι πετρελαϊκές μετοχές να κινούνται ανοδικά λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ που ανάγκασε πολλά διυλιστήρια να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

 

Σταθεροποιητικές κινήσεις κατέγραψε η Wall Street τη Δευτέρα, με τις πετρελαϊκές μετοχές να κινούνται ανοδικά λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ που ανάγκασε πολλά διυλιστήρια να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Ο τυφώνας, κατηγορίας 4, που γρήγορα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά του από το Χιούστον.

Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,02% στις 21.808 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 2.444 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 6.283 μονάδες.

«Μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια του Χιούστον κλείνουν και βλέπουν μεγάλη άνοδο στις τιμές γκαζολίνης, μια άνοδος που αντανακλάται και στις μετοχές» υποστηρίζει ο Πίτερ Καρντίγιο, επικεφαλής οικονομολόγος στην First Standard Financial.

Οι μετοχές των Valero Energy, Phillips 66 και Marathon Petroleum ενισχύθηκαν κατά τουλάχιστον 1%.

Η τιμή του WTI υποχώρησε κατά 1,48 δολάρια ή 3,1% στα 46,39 δολάρια ενώ η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 70 σεντς ή 1,3% στα 51,71 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: Newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!