Skip to main content
| Notaka

“Η Ρωσία κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας τον Ιούλιο”.

Η Ρωσία κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας τον Ιούλιο

 

Οι ρωσικές αποστολές τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε 4.97 εκατομμύρια τόνους ή περίπου 1.17 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).

 Κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Κίνας είναι και πάλι η Ρωσία για πέμπτο συνεχή μήνα τον Ιούλιο, ενώ οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη 23/8.
Οι ρωσικές αποστολές τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε 4.97 εκατομμύρια τόνους ή περίπου 1.17 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων του εμπορίου βασικών εμπορευμάτων που δημοσίευσε η  Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.
Για τους πρώτους επτά μήνες του έτους, οι όγκοι της Ρωσίας στην Κίνα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 16% σε ετήσια βάση σε 34,22 εκατ. τόνους ή 1,18 εκατ. Bpd.
Η Κίνα αγόρασε συνολικά 34,74 εκατομμύρια τόνους αργού τον Ιούλιο, ή περίπου 8,18 εκατομμύρια bpd, λιγότερα από τον Ιούνιο, αλλά εξακολουθεί να είναι περίπου 12% πάνω από το προηγούμενο έτος.
Οι εισαγωγές κατά τους πρώτους επτά μήνες αυξήθηκαν 13,6%  σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 247 εκατ. τόνους, ή 8,51 εκατ. Bpd,
Η Σαουδική Αραβία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της Κίνας τον Ιούλιο, με όγκους 3,99 εκατομμυρίων τόνων, ή περίπου 940.000 bpd, μειωμένους κατά 0,8% από το προηγούμενο έτος.
Οι προμήθειες από το Βασίλειο αυξήθηκαν μόνο κατά 0,4% τον Ιανουάριο-Ιούλιο σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και ανήλθαν σε 30,59 εκατ. τόνους ή 1,05 εκατ. bpd.
Οι αποστολές από την Αγκόλα, τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτς της Κίνας τον Ιούλιο, μειώθηκαν κατά 17,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 3,91 εκατομμύρια τόνους ή 921,520 bpd.
Οι ρωσικές εξαγωγές αργού στην Κίνα αυξήθηκαν φέτος, αφού τα ανεξάρτητα διυλιστήρια διεύρυναν τη τροφοδοσία τους για να συμπεριλάβουν την κατηγορία των Ουραλίων που εξάγεται από τη Μεσόγειο. Η Κίνα αύξησε επίσης σχεδόν όλες τις εξαγωγές μείγματος ESPO από το λιμάνι του Ειρηνικού Kozmino.
Οι κινεζικές εισαγωγές ακατέργαστου αργού πετρελαίου, που ξεκίνησαν πέρυσι, ήταν περίπου 174.000 bpd τον Ιούλιο και ανήλθαν σε 3,8 εκατομμύρια τόνους για τους πρώτους επτά μήνες του έτους ή 1,5% των συνολικών εισαγωγών της χώρας.
Οι κινέζοι αγοραστές κατά την περίοδο αυτή αύξησαν επίσης τις εισαγωγές βραζιλιάνικου πετρελαίου, με τις πρώτες επτά μήνες αποστολές να αυξάνονται κατά 41% ετησίως.
Οι εισαγωγές από το Ιράν αυξήθηκαν κατά 0,45% τον Ιούλιο σε 568.720 bpd, ενώ οι προμήθειες από το Ιράκ αυξήθηκαν κατά 16% στα 857.020 bpd, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!