Skip to main content
| Notaka

“Τι έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων στον πρωθυπουργό”.

 
Ζητήματα που άπτονται της πραγματικής οικονομίας και που η τακτοποίησή τους θα αποτελέσει τονωτική «αναπτυξιακή» ένεση για τη χώρα και τους πολίτες της.
 

 

Ζητήματα που άπτονται της πραγματικής οικονομίας και που η τακτοποίησή τους θα αποτελέσει τονωτική «αναπτυξιακή» ένεση για τη χώρα και τους πολίτες της, έθεσαν στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας. Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να περάσουμε στην εποχή των πράξεων και να αφήσουμε στην άκρη τις ευχές και τις υποσχέσεις».

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα Επιμελητήρια (Εμπορικό Βιομηχανικό, Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό, Οικονομικό, Γεωτεχνικό, ΤΕΕ), οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η ΔΕΘ-Helexpo.

Κίνητρα για παραμονή επιχειρήσεων στην Ελλάδα θέλουν οι Επαγγελματίες

Τη λειτουργία του ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες, στον οποίο «δεν θα βάζει χέρι κανείς», αλλά και την παροχή κινήτρων, φορολογικών και ασφαλιστικών, ώστε να μπει φρένο στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και στη φυγή τους στο εξωτερικό, επρόκειτο να θέσει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζορπίδης τόνισε «τέρμα οι υποσχέσεις πια, ας περάσουμε στην εποχή των έργων» και σημείωσε ότι πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη «φροντίδας» της πραγματικής οικονομίας που νοσεί σοβαρά.

Ανάπτυξη και το ζήτημα να γίνουν πιο ευέλικτες οι τράπεζες είναι θέματα που θέτει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι με το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το μετρό και τον ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη, «θα του τονίσω ότι είναι πλέον Project που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και ταχέως», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά είναι ο πρωθυπουργός αυτός που έρχεται να συναντηθεί με τους φορείς της Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ, εν αντιθέσει με το τι συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια,

Είναι καιρός η πραγματική οικονομία να αποτελέσει προτεραιότητα

Με τη φράση «είναι πλέον καιρός η πραγματική οικονομία και οι επιχειρήσεις να πάρουν προτεραιότητα, ύστερα από 15 χρόνια απαξία», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ατζέντα του στη σημερινή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφορούσε στα εξής θέματα: φορολογικό, ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια, έλλειψη ρευστότητας, ακατάσχετος λογαριασμός και λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

«Ο εξωδικαστικός διακανονισμός όχι μόνο δεν θα αποδώσει, αλλά θα δημιουργήσει νέα αναταραχή», εκτίμησε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Πώς είναι δυνατόν κάποιος που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνειά του να το πράξει με την προαναφερόμενη πρακτική; Αυτό που χρειάζεται και θα ζητήσουμε εμείς, είναι κούρεμα των οφειλών».

Για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και το νέο νόμο, ο κ. Φιλιππίδης -τονίζοντας ότι ούτε αυτοί που το απαίτησαν το μέτρο δεν το εφαρμόζουν- επισήμανε ότι εμμένει στη θέση για κατάργησή του. «Ίσως το πετύχουμε με τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε στο ΣτΕ», είπε ο ίδιος και σημείωσε ότι «πολύ σύντομα αναμένω την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς-Χαλκιδικής, Μιχάλης Κούπκας. «Είναι μια μάχη που δίνεται με πάρα πολύ σκληρότητα καθημερινά και σε αυτή θέλουμε να έχουμε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό δίπλα μας, να μας θωρακίσει να μας προστατεύσει ώστε απρόσκοπτα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να κάνουμε τη δουλειά μας”, δήλωσε ο Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση ως γραμματέας του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του οικονομικού Επιμελητηρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!