Skip to main content
| Notaka

“Κύπρος: Σε βάθος 3.300 μέτρων έφθασε η γεώτρηση της Total – Σε 10 μέρες οι πρώτες εκτιμήσεις”.

Σε περίπου δέκα μέρες, η ΤΟΤΑL αναμένεται να έχει σημαντικές πληροφορίες για τις προοπτικές του κοιτάσματος.

 Η γεώτρηση του «West Capella» στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό 1» στο τεμάχιο «11» των Total-ΕΝΙ, έφθασε ήδη σε βάθος 3.300 μέτρων, σύμφωνα με τον “Φιλελεύθερο” της Κύπρου.
Οπως σημειώνεται, τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε ένα από τα πιο σημαντικά στάδια για την εξέλιξη της γεώτρησης, που είναι οι σεισμογραφικές έρευνες μέσα από την γεώτρηση, οι οποίες έγιναν σε βάθος 3.150 μέτρων. 
Ειδικότερα, με την τεχνολογία της «κατακόρυφης σεισμογραφικής διαμόρφωσης», που γίνονται οι συγκεκριμένες σεισμογραφικές έρευνες, λαμβάνονται πιο λεπτομερή και ακριβή στοιχεία σε σχέση με το κοίτασμα και δεδομένα ως προς τη διαμόρφωσή του.
Έτσι συγκρίνονται με τις σεισμογραφικές εικόνες, που λήφθηκαν προηγουμένως, για να καθορίσουν και τις τεχνικές λεπτομέρειες για τα επόμενα στάδια της γεώτρησης.

Σε περίπου 10 μέρες το επόμενο σημαντικό στάδιο

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επόμενο σημαντικό στάδιο για τη γεώτρηση, αναμένεται σε περίπου 10 μέρες, όταν σε βάθος 3.500 μέτρων, θα ξεκινήσουν ειδικά «ηλεκτρογραφήματα» για αποτυπώσεις και αναλύσεις των γεωλογικών δεδομένων, που θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τον στόχο του κοιτάσματος.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή σε περίπου δέκα μέρες, η ΤΟΤΑL θα έχει σημαντικές πληροφορίες ως προς το αν είναι θετικές οι προοπτικές για κοίτασμα.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!