| Notaka |

“Πετρέλαιο του ISIS στην Ιταλία;”.

«Τo πετρέλαιο του ISIS καταλήγει στην Ιταλία, ερευνά την υπόθεση η οικονομική αστυνομία», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. To πετρέλαιο ακολουθεί δρόμους μέσω Μάλτας. Ελαστική είναι η στάση της Τουρκίας.

 

«Τo πετρέλαιο του ISIS καταλήγει στην Ιταλία, ερευνά την υπόθεση η οικονομική αστυνομία», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. To πετρέλαιο ακολουθεί δρόμους μέσω Μάλτας. Ελαστική είναι η στάση της Τουρκίας.

Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα τονίζει ότι η καταπολέμηση του φαινομένου μπορεί να έχει και στρατηγική σημασία για την πάταξη της ισλαμικής τρομοκρατίας.

H εφημερίδα παραθέτει μια σειρά από στοιχεία: πρώτα απ’ όλα, ότι εξήντα ναυτικά μίλια νότια της Μάλτας, πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο (προερχόμενα από Τουρκία και Ρωσία) σταματούν και σβήνουν τα ραντάρ. Μια ποσότητα «μαύρου χρυσού» (σύμφωνα με ιταλική έρευνα)  καταλήγει σε κοντινά πλοιάρια που σαλπάρουν από την Λιβύη και έχουν ως τελικό προορισμό πιθανότατα την Ιταλία. Η όλη αυτή πρακτική ερευνάται από την ιταλική δικαιοσύνη σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία διότι υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι εταιρίες με έδρα την Μάλτα και την Ιταλία οργανώνουν και ελέγχουν την παράνομη αυτή μεταφορά πετρελαίου ακόμη και με πλαστά έγγραφα και βεβαιώσεις.

Ελαστική η στάση της Τουρκίας

«Στη Λιβύη η μαύρη αγορά του πετρελαίου αγγίζει τα τρεισήμισι δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο» γράφει η ιταλική εφημερίδα. Και προσθέτει πως είναι η κύρια αιτία της πολιτικής αστάθειας της χώρας. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι οι διακινητές μεταναστών δραστηριοποιούνται και στη λαθραία μεταφορά πετρελαίου και δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ κατά της ακτοφυλακής της Λιβύης.

Σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα μέρος του αργού πετρελαίου φτάνει και από την Συρία. Γίνεται αναφορά μάλιστα, στην πεποίθηση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών ότι «η στάση της Τουρκίας προς το λαθρεμπόριο αυτό είναι ιδιαίτερα ελαστική».

Τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης  αναφέρει ότι  υπάρχει και  έντονο ενδιαφέρον της μαφίας, που μπορεί να ελέγχει ακόμη και πολλά διυλιστήρια της Ιταλίας. Η ιταλική δικαιοσύνη είναι βέβαιη ότι η κύρια δύναμη και οικονομική αυτονομία του ISIS, οφείλεται στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου, και ότι, κατά συνέπεια, αν δεν καταπολεμηθεί αποφασιστικά η δραστηριότητα αυτή, δύσκολα το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος θα μπορέσει να γίνει παρελθόν.

ΠΗΓΗ: (Deutsche Welle)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!