| Notaka |

“Εξωδικαστική Ρύθμιση Οφειλών Επιχειρήσεων στις 3 Αυγούστου”.

Έτοιμη να δεχτεί αιτήσεις θα είναι από τις 3 Αυγούστου η ειδική πλατφόρμα, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της διαδικασίας Εξωδικαστικής Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” o ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

 

Έτοιμη να δεχτεί αιτήσεις θα είναι από τις 3 Αυγούστου η ειδική πλατφόρμα, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της διαδικασίας Εξωδικαστικής Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” o ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης. Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, η επιχείρηση που επιθυμεί να προσέλθει στη διαδικασία, θα το κάνει με τους κωδικούς του συστήματος TAXIS.

Aπό τις 4 Αυγούστου “θα μπορεί να επιλέξει είτε να συμπληρώσει η ίδια τα στοιχεία των οφειλών προς τράπεζες είτε να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η διασύνδεση με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κάτι που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και δεν θα χρειάζεται να τα καταχωρεί, καθώς θα τα βρίσκει προσυμπληρωμένα στην πλατφόρμα”. Στην όλη διαδικασία δεν προβλέπεται να ενσωματωθούν και να ρυθμιστούν “τα χρέη που αφορούν τους πολύ μικρούς πιστωτές, τουτέστιν τα χρέη προς τους εργαζομένους και τους πολύ μικρούς προμηθευτές”. Αυτοί προβλέπεται να εξοφληθούν στο 100%, με βάση αυτή την προστατευτική διάσταση του νόμου.

Ποια είναι η διαδικασία και το ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η όλη διαδικασία αφορά “όλα τα χρέη μιας επιχείρησης προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και εν γένει οποιοδήποτε χρέος έχει κάποιος προς οποιονδήποτε (με εξαίρεση τις παραπάνω περιπτώσεις), ενώ μετά την καταγραφή η υπόθεση πηγαίνει σε κάποιον συντονιστή/διαμεσολαβητή, ο οποίος καλεί τους πιστωτές να τα ρυθμίσουν” περιγράφει ο ειδικός γραμματέας, ενώ σημειώνει πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα χρειάζεται να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα. Από τις 3 Αυγούστου και μετά, εξηγεί, για τα χρέη που έχουν προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να μεταβούν “απευθείας στον ΑΑΔΕ ή ασφαλιστικό τους ταμείο, τον ΕΦΚΑ, και να τα ρυθμίζουν με τα ίδια οφέλη και 120 δόσεις”.

Ρυθμίζονται και προσωπικά χρέη ενός επιχειρηματία όταν αφορούν ανάγκες της επιχείρησης

Σημαντική παράμετρος του νόμου, σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, είναι η δυνατότητα ρύθμισης χρεών από προσωπικές δανειοδοτήσεις κάθε τύπου ενός επιχειρηματία, όταν τα δάνεια ελήφθησαν για κάλυψη των αναγκών μιας εταιρίας. “Ο νόμος προβλέπει ρητά πως σε μια ξεχωριστή καρτέλα καταχωρούνται και τα προσωπικά χρέη, τα οποία μπορεί κάποιος να ρυθμίσει με την ίδια διαδικασία και στην ίδια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης” εξηγεί ο κ. Κουρμούσης, διευκρινίζοντας πως ο αιτών ή η αιτούσα “θα πρέπει να αποδείξει, φέρνοντας τα σχετικά τεκμήρια, πως τα χρήματα που δανείστηκε με άλλη αιτιολογία όπως π.χ ένα στεγαστικό δάνειο ή μια καταναλωτική κάρτα, χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της επιχείρησης και τότε θα είναι δυνατό να ενσωματωθούν στη διαδικασία”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ   Σωτήρης Κυριακίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!