| Notaka |

“Bloomberg: Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί μαθαίνουν να ζουν με 50 δολάρια το βαρέλι”.

Οι περισσότεροι επικεφαλής των εταιρειών επικεντρώνονται στο να παραμείνουν οι επιχειρήσεις τους κερδοφόρες, μέσω μιας ύφεσης που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον το τέλος της δεκαετίας, επισημαίνει το Bloomberg.

 Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου αρχίζουν να προσαρμόζονται στην πτώση των τιμών στις αγορές και να ξαναβρίσκουν τρόπους να κερδίσουν χρήματα ακόμη και σε χαμηλότερες τιμές, σύμφωνα με το Bloomberg.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών του αμερικανικού πρακτορείου, η Exxon Mobil και η Royal Dutch Shell προβλέπεται να υπερδιπλασιάσουν τα κέρδη τους το β΄ τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Επίσης, η Chevron θα επανέλθει στα κέρδη, ενώ η Total αναμένεται να παρουσιάσει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο υψηλότερα κέρδη σε ετήσια βάση.
Οι περισσότεροι επικεφαλής των εταιρειών επικεντρώνονται στο να παραμείνουν οι επιχειρήσεις τους κερδοφόρες, μέσω μιας ύφεσης που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον το τέλος της δεκαετίας, επισημαίνει το Bloomberg. 
Σύμφωνα δε με το hedge fund Sanford C. Bernstein, οι επενδυτές δεν έχουν ανταμείψει ακόμη τις προσπάθειες των εταιρειών να μειώσουν τα κόστη, με τον ενεργειακό τομέα να είναι ο χειρότερος στον δείκτη MSCI World, αλλά αυτό -σημειώνει- μπορεί να αλλάξει, καθώς οι ταμειακές ροές ενισχύονται.Το Bloomberg επισημαίνει ακόμη, ότι πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΡ Μπομπ Ντούντλι δήλωσε, ότι «πρέπει να παραμείνουμε πολύ πειθαρχημένοι σχετικά με τις δαπάνες και να μην παρασυρόμαστε από την υπόθεση, ότι η τιμή θα αυξηθεί». 
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο «η εποχή που το πετρέλαιο έφθασε τα 100 δολάρια θα αποδειχθεί ότι ήταν μία παρέκκλιση», για να συμπληρώσει, ότι «το σύνηθες ήταν να κερδίζουμε χρήματα με την τιμή του πετρελαίου στα 40 δολάρια το βαρέλι και το κάναμε ακόμη και με την τιμή στα 25 δολάρια το βαρέλι».
Σύμφωνα δε με τον αναλυτή της Sanford C. Bernstein, Oswald Clint, οι επτά μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ευρώπης αύξησαν την ρευστότητά τους κατά 42% το β΄ τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, με αποτέλεσμα να μπορούν να καλύψουν αρκετά εύκολα τα μερίσματα και τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence, η Total, η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Ευρώπη, μπορεί να καλύψει το μέρισμά της με την τιμή του πετρελαίου στα 50 δολάρια φέτος.
Η Exxon Mobil και η Shell κάλυψαν την πληρωμή των μερισμάτων το α΄ τρίμηνο του 2017 με τη μέση τιμή του Brent να βρίσκεται μόλις κάτω από τα 55 δολάρια το βαρέλι. 
Η BP η οποία δεν δημιούργησε αρκετή ρευστότητα για να καλύψει την πληρωμή των μερισμάτων κατά το α΄ τρίμηνο του 2017, θα μπορέσει να το κάνει φέτος, αν οι τιμές του πετρελαίου κυμανθούν μεταξύ 50 και 55 δολαρίων το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!