Skip to main content
| Notaka

“Με χρήματα από το πετρέλαιο η μετακίνηση του Neymar από την Barcelona στην PSG”.

Ο ανταγωνισμός στο ποδόσφαιρο μεγαλώνει, καθώς ο Neymar, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της “στρογγυλής θεάς”, φέρεται να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη Barcelona και τον συμπαίκτη του Lionel Messi, για χάρη της Paris Saint-Germain.

 

Ο ανταγωνισμός στο ποδόσφαιρο μεγαλώνει, καθώς ο Neymar, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της “στρογγυλής θεάς”, φέρεται να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη Barcelona και τον συμπαίκτη του Lionel Messi, για χάρη της Paris Saint-Germain. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως η PSG θα μπορέσει να πληρώσει τα 250 εκατ. δολάρια που απαιτούνται για την μεταγραφή, καθώς υπάρχει σχετική ρήτρα της Barcelona στο συμβόλαιο του παίκτη;   

Η απάντηση είναι απλή: Το πετρέλαιο.

Η γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα, της οποίας τα έσοδα της σεζόν 2015-2016 υπολογίζονται περί τα 92 εκατ. δολάρια, αγοράστηκε από την Qatar Sports Investments, συμφερόντων του βασιλικού οίκου του εμιράτου πριν από έξι χρόνια. Όπως και η Manchester City στην Αγγλία, έτσι και η PSG αποτελεί ένα εμβληματικό παράδειγμα της εμπλοκής των χωρών του Αραβικού κόλπου στο ποδόσφαιρο. Από το 2010 η PSG είναι η τέταρτη ποδοσφαιρική ομάδα με τις υψηλότερες δαπάνες.

H παρισινή ομάδα όμως είναι μόλις στη δέκατη θέση από άποψη χορηγιών, με μια ετήσια συμφωνία 23 εκατ. δολαρίων με την Nike και μια άλλη με την Emirates αξίας 28 εκατ. δολαρίων ανά χρόνο. Αλλά ακόμα και στη γαλλική Ligue 1, βρίσκεται στην πέμπτη θέση από άποψης εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Άρα πως η PSG κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα που την τελευταία πενταετία κατέκτησε τέσσερις φορές το πρωτάθλημα της Ligue 1 και ήρθε μια φορά δεύτερη; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που ανέφεραν οι New York Times το 2012: “Με μια επένδυση που υπολογίζεται στα 340 εκατομμύρια δολάρια-ποσό ανήκουστο για το γαλλικό ποδόσφαιρο- η ομάδα απέκτησε περισσότερους από 15 παίκτες παγκόσμιας κλάσης, συμπεριλαμβανομένου και του Σουηδού επιθετικού Zlatan Ibrahimovic, του οποίου ο μισθός των 21 εκατ. δολαρίων αποτελεί ρεκόρ για τη Γαλλία”.

Η Barcelona της οποίας η ιδιοκτησία βρίσκεται στα χέρια 180.000 μελών της, ποντάρει στη δημιουργία του νέου γηπέδου της, αξίας 650 εκατ. δολαρίων, για έσοδα τα οποία θα της επιτρέψουν να παραμείνει ενεργή στο παιχνίδι του ανταγωνισμούς στις μεταγραφές. Ως τότε όμως μάλλον θα είναι πολύ αργά για να μπορέσει να κρατήσει τον Neymar.

(του Mike Ozanian, forbes, capital.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!