| Notaka |

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

(Π.Ο.Π.Ε.Κ.)

ΑΘΗΝΑ  ΙΟΥΛΙΟΣ 2017.-

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

Αντί για λόγια ας περάσουμε επιτέλους στις πράξεις!

           Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν πολύ θόρυβο, και να χριστούν σωτήρες και  ως οι μόνοι που νοιάζονται για τον κλάδο των πρατηρίων.           

          Προσπαθούν λοιπόν να πετάξουν λάσπη στην Π.Ο.Π.Ε.Κ και στον Πρόεδρό της, καθώς αυτό τους βολεύει και θολώνει το πεδίο της πάλης, για το καλό δήθεν των πρατηριούχων, στο οποίο έως σήμερα είναι κυριολεκτικά ανεπαρκείς.

           Η Π.Ο.Π.Ε.Κ είναι αυτή που υποστήριξε τον κλάδο και αγωνίστηκε απέναντι σε όλους τους πολιτικούς  παράγοντες από τη στιγμή που θεσμοθετήθηκε η διάταξη για τα πρατήρια κάτω από οικοδομές, ώστε τα πρατήρια αυτά, όχι απλώς να παρατείνουν την ύπαρξη τους για λίγο χρονικό διάστημα ακόμα, αλλά να λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

            Πρόταση της Π.Ο.Π.Ε.Κ ήταν η παραμονή των πρατηρίων και η επίλυση του χρόνιου προβλήματος δίνοντας την ευκαιρία στους συναδέλφους αυτούς να συνεχίσουν τη δουλειά τους και μέσα σ΄ αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία να μπορέσουν να επιβιώσουν και εν τέλει να ελπίζουν για το καλύτερο.

            Η Π.Ο.Π.Ε.Κ στάθηκε απέναντι σε όλους πιέζοντας για οριστική λύση και όχι δίνοντας προσωρινή παράταση ζωής στα πρατήρια αυτά, όπως ήθελαν κάποιοι ευθυνόφοβοι.

            Η προσπάθεια ήταν μακρόχρονη και δύσκολη.  Καταφέραμε όμως με παρεμβάσεις μας, όταν όλοι οι υπόλοιποι ήταν απλά ανύπαρκτοι:

1ον)  Ο υπεύθυνος λειτουργίας του πρατηρίου να είναι αυτονόητα ο πρατηριούχος χωρίς καμία περαιτέρω υποχρέωση και πιστοποίηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

2ον)  Καταφέραμε να μην απαιτηθεί η πιστοποίηση των πρατηρίων από φορείς πιστοποίησης, οι οποίοι ουσιαστικά θα έθεταν σε καθεστώς ομηρίας και οικονομικής αφαίμαξης τους πρατηριούχους. Δηλαδή οι πρατηριούχοι οι οποίοι έχουν δαπανήσει πρώτοι από όλους χιλιάδες ευρώ  για τα συστήματα εισροών – εκροών, θα υποχρεωνόταν σε διαρκή αφαίμαξη, αφού οποιαδήποτε τροποποίηση της εγκατάστασης του πρατηρίου θα έπρεπε κάθε φορά να πιστοποιείται από αντίστοιχους φορείς.

γ)   Πετύχαμε, τα πρατήρια κάτω από οικοδομές να παραμείνουν για πάντα, οριστικά στις θέσεις τους.  Βεβαίως υπάρχουν προϋποθέσεις γι΄αυτό, βεβαίως υπάρχουν κάποιες δαπάνες οι οποίες πρέπει να γίνουν και ποτέ δεν τις χαρακτηρίσαμε μικρές.  Οποιοδήποτε ευρώ βγαίνει από τη τσέπη του πρατηριούχου είναι σημαντικό και πολύτιμο.

 Ωστόσο, θεωρούμε πιο σημαντικό το γεγονός ότι οι πρατηριούχοι θα διατηρήσουν τα πρατήρια τους και θα  παραμείνουν στις θέσεις τους, και προς τον σκοπό αυτό παλέψαμε και εξακολουθούμε να παλεύουμε καθώς οι διατάξεις της νομοθεσίας πρέπει άμεσα να αλλάξουν και να διορθωθούν, ώστε να μην απαιτείται η δημιουργία αντιεκρηκτικών ζωνών στα υφιστάμενα πρατήρια, καθώς επίσης και να μειωθεί εφόσον αυτό είναι εφικτό, η εγκατάσταση  των πρακτικά άχρηστων διατάξεων που αφορούν στα πρατήρια κάτω από οικοδομές.  Η Π.Ο.Π.Ε.Κ απέστειλε τις σχετικές της προτάσεις επί των ως άνω θεμάτων, μετά από συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.

                  Η Π.Ο.Π.Ε.Κ και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο,  δε σταμάτησαν καμία στιγμή να προσπαθούν για το καλύτερο και να αποδεικνύουν είτε με την παρουσία τους, είτε με τα έγγραφα που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου αλλά και στον ίδιο τον Υπουργό, ότι οι στόχοι παραμένουν υψηλοί.  Με προσήλωση λοιπόν και αφοσίωση σ΄αυτούς τους στόχους όλοι μαζί θα πετύχουμε. 

Δεν αναλωνόμαστε σε στείρες και ανήθικες συκοφαντίες και δεν επιθυμούμε να σηκώσουμε το γάντι στη διαστρέβλωση και στην διχόνοια που προσπαθούν να διασπείρουν «συνάδελφοι», ανύπαρκτοι συνδικαλιστικά, γιατί έχουμε να ασχοληθούμε και να δώσουμε σπουδαίους αγώνες για πιο σημαντικά πράγματα, όπως την οργάνωση του κλάδου σε νέα σύγχρονα επιχειρηματικά πρότυπα.

Προτιμούμε τα έργα από τις μεγαλοστομίες και μένουμε ενωμένοι για τον σκοπό αυτόν.

Οι συκοφαντικές προκλήσεις, είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!