Skip to main content
| Notaka

“Πτωτικά το πετρέλαιο λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ”.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και πάλι σήμερα, μετά την άνοδο των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ.

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και πάλι σήμερα, μετά την άνοδο των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ.

Τα futures του Brent διαμορφώνονται στα 48,63 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 21 σεντς ή 0,4% από το τελευταίο κλείσιμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ (WTI) κινούνται στα 46,20 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 20 σεντς ή 0,4%.

Από την αρχή του έτους, οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν σημειώσει πτώση κοντά στο 15%, καθιστώντας το ένα από τα εμπορεύματα με τις χειρότερες αποδόσεις το 2017.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 14 Ιουλίου και φέρνοντας το σύνολο στα 497,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου (ΑΡΙ).

Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, η προσφορά από τον ΟΠΕΚ παραμένει υψηλή, κυρίως λόγω της αύξησης της παραγωγής από τα κράτη μέλη της Νιγηρίας και της Λιβύης, παρά τη δέσμευση του οργανισμού να μειώσει την παραγωγή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αξιωματούχος της βιομηχανίας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Τρίτη ότι το βασίλειο, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, δεσμεύτηκε για την σύσφιξη της αγοράς.

Η Νιγηρία και η Λιβύη εξαιρούνται από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μεταξύ του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και του Μαρτίου του 2018.

ΠΗΓΗ: iForex

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!