Skip to main content
| Notaka

“Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου με ώθηση από την Κίνα”.

Περί τις 09:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 8 σεντς ή 0,16% στα 48,99 δολάρια το βαρέλι.

 Ανοδικά κινούνται σήμερα (17/7) οι τιμές του πετρελαίου παίρνοντας ώθηση από την Κίνα, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία η εγχώρια παραγωγή μειώθηκε το α΄ εξάμηνο του 2017 και οι εισαγωγές σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση.
Περί τις 09:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 8 σεντς ή 0,16% στα 48,99 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 7 σεντς ή 0,15% στα 46,61 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την Κίνα, το α΄ εξάμηνο του 2017 η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 5,1% σε ετήσια βάση φθάνοντας κατά μέσο όρο στα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Αντιθέτως, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 14% σε 8,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο, ενισχύοντας τη θέση της Κίνας ως κορυφαίου εισαγωγέα ενέργειας παγκοσμίως.
Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας αυξήθηκε κατά το β΄ τρίμηνο του 2017 κατά 6,9%, υψηλότερα από ό, τι αναμενόταν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, όσο οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σχετικά χαμηλές, τα κινεζικά διυλιστήρια θα συνεχίσουν να αγοράζουν προσπαθώντας να καλύψουν σχετικά φθηνά τα αποθέματά τους. 
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, στα θετικά σημάδια προσμετράται και η σημαντική μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, καθώς και η επιβράδυνση της αύξησης των γεωτρήσεων στα αμερικανικά κοιτάσματα.
Επιπλέον, την αγορά ενίσχυσε το κλείσιμο ενός αγωγού στη Νιγηρία την περασμένη Παρασκευή μετά από ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή όπου διέρχεται.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!