Skip to main content
| Notaka

“ΟΠΕΚ: Εξετάζει περιορισμό στην παραγωγή πετρελαίου Λιβύης και Νιγηρίας”.

Η άνοδος στην παραγωγή των δύο χωρών έχει βλάψει τις προσπάθειες του καρτέλ να εξισορροπήσει την παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

 

Η άνοδος στην παραγωγή των δύο χωρών έχει βλάψει τις προσπάθειες του καρτέλ να εξισορροπήσει την παγκόσμια ενεργειακή αγορά
Το ενδεχόμενο να θέσει ανώτατο όριο στην παραγωγή της Λιβύης και της Νιγηρίας εξετάζει ο ΟΠΕΚ, σύμφωνα με αξιωματούχους του Οργανισμού, καθώς η αυξημένη παραγωγή των δύο μελών του θέτει εμπόδια στην προσπάθεια εξισορρόπησης της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή της Λιβύης κατά τους τελευταίους εννέα μήνες έχει αυξηθεί κατά περισσότερα από 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 1 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος όγκος παραγωγής της Νιγηρίας έχει οκταπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία σχετικά με τις περικοπές, λόγω ποκίλων προβλημάτων που είχαν εντός των συνόρων τους.
«Η Νιγηρία έχει μετατραπεί χωρίς αμφιβολία μία πηγή ανησυχίας για εμάς», δήλωσε εκρπόσωπος του ΟΠΕΚ, άποψη που ενστερνίζεται γενικότερα η πλειοψηφία των μελών του Οργανισμού.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Ρωσία επιθυμεί η Λιβύη και η Νιγηρία να περέχουν λεπτομέρειες αναφορικά με τα επίπεδα παραγωγής στα οποία μπορούν να κινηθούν, προκειμένου να βρεθεί λύση στο «αγκάθι» της συμφωνίας ΟΠΕΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ αποτελεί το βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο ΟΠΕΚ ώστε να τονώσει τις τιμές, ο Οργανισμός προσπαθεί όσο μπορεί να διορθώσει τα ζητήμα που προκύπτουν «εκ των έσω».

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!