| Notaka |

“Η Γαλλία δεσμεύεται ότι θα σταματήσει η πώληση βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040”.

Μέχρι το 2040 θα σταματήσει η πώληση αυτοκινήτων που κινούνται με ντίζελ και με βενζίνη στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικολογίας Νικολά Ιλό, παρουσιάζοντας το σχέδιό του για τον περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Μέχρι το 2040 θα σταματήσει η πώληση αυτοκινήτων που κινούνται με ντίζελ και με βενζίνη στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικολογίας Νικολά Ιλό, παρουσιάζοντας το σχέδιό του για τον περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

“Ανακοινώνουμε το τέλος της πώλησης βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2040” είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με σκοπό να παρουσιάσει το “σχέδιο για το κλίμα”. Παραδέχτηκε πάντως ότι ο στόχος αυτός είναι “δύσκολος”, ιδίως για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε μια χώρα που μετρά δύο μεγάλους ομίλους, τους PSA και Renault και όπου τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα ακόμη σπανίζουν “πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση”, πρόσθεσε ο Ιλό. Όμως “οι προϋποθέσεις υπάρχουν”, υπογράμμισε.

Στην Ευρώπη, μόνο η Ολλανδία και η Νορβηγία εξετάζουν την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. Το 2016, περισσότερα από το 95% των καινούριων αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης κινούνταν είτε με ντίζελ (49,5%) είτε με βενζίνη (45,8%), σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (Acea).

Τα πιο φτωχά γαλλικά νοικοκυριά θα μπορέσουν τους επόμενους μήνες να επωφεληθούν από μια “επιδότηση μετάβασης” προκειμένου να απαλλαγούν από τα ρυπογόνα αυτοκίνητά τους για να αποκτήσουν πιο καθαρά οχήματα, ανακοίνωσε επίσης ο Ιλό. Το ποσό της επιδότησης δεν διευκρινίστηκε. Όπως εξήγησε ο υπουργός, με το μέτρο αυτό οι Γάλλοι θα μπορούν “να αντικαταστήσουν ένα ντιζελοκίνητο (όχημα) που κυκλοφόρησε πριν από το 1997 ή ένα βενζινοκίνητο παλαιότερο του 2001 από ένα πιο καθαρό, καινούριο αυτοκίνητο”.

Αυτό το “σχέδιο για το κλίμα” το είχε προαναγγείλει στις αρχές Ιουνίου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καθώς στόχος του είναι η χώρα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά και την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βελετάκης Ν. Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Αλέξανδρος Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!