Skip to main content
| Notaka

“Ελλάδα-ενεργειακός κόμβος”.

Στην προβολή των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της, ως ενεργειακού κόμβου μεταξύ Ανατολικής Μεσογείου, Βαλκανίων και Ευρώπης, εστιάζει η χώρα μας, στην διεθνή έκθεση EXPO 2017, που πραγματοποιείται στην Αστανά του Καζακστάν.

 

Στην προβολή των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της, ως ενεργειακού κόμβου μεταξύ Ανατολικής Μεσογείου, Βαλκανίων και Ευρώπης, εστιάζει η χώρα μας, στην διεθνή έκθεση EXPO 2017, που πραγματοποιείται στην Αστανά του Καζακστάν.

Στην διάρκεια της έκθεσης, που είναι αφιερωμένη στην «Πράσινη Ενέργεια», το ελληνικό περίπτερο, έκτασης 450 τμ, θα προβάλλει το πρόσωπο της χώρας μας στις επενδύσεις, στον τουρισμό και κυρίως την εμπειρία στη διαχείριση ενεργειακών πόρων και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε επίπεδο μελετών και κατασκευών και σε επίπεδο λειτουργίας και αξιοποίησης.

Στην EXPO 2017 συμμετέχουν 93 χώρες και 22 διεθνείς Οργανισμοί, με περίπτερα αφιερωμένα στην «FUTURE ENERGY» και με πολύπλευρες παρουσιάσεις στις καινοτομίες του μέλλοντος, σε θέματα ενέργειας. Στις εθνικές συμμετοχές οι χώρες παρουσιάζουν στα περίπτερά τους, τις στρατηγικές και τις δράσεις τους, για την ορθή χρήση της ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση, άνοιξε στις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, οι Έλληνες εκπρόσωποι υποδέχθηκαν στο ελληνικό περίπτερο, περισσότερους από 500 επισκέπτες, σε μία μεγάλη γιορτή για την αρχή λειτουργίας αυτής της μεγάλης και πολύπλευρης οικονομικής και πολιτιστικής διοργάνωσης.

Την χώρα μας εκπροσώπησαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και γενικός επίτροπος για την έκθεση, Ηλίας Ξανθάκος και ο προέδρος του Enterprise Greece και αναπληρωτής γενικός επίτροπος για την έκθεση, Χρήστος Στάικος.

Ο εορτασμός αυτός, με την παρουσία και του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αστανά, Μανόλη Ανδρουλάκη, πραγματοποιήθηκε την επόμενη των επισήμων εγκαινίων της έκθεσης, τα οποία τίμησαν με την παρουσία τους 17 αρχηγοί κρατών, μεταξύ αυτών και της Ρωσίας, Κίνας, Μογγολίας, Ισπανίας, Λευκορωσίας, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Αρμενία και Τουρκμενιστάν.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε στην Αστανά υπουργική συνάντηση εργασίας, με θέμα την ενέργεια. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Έλληνας πρέσβης στην Αστανά, Αλέξανδρος Κατράνης.

Οι Έλληνες επίτροποι συναντήθηκαν, επίσης, με ομολόγους τους από την Ολλανδία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, αλλά και τη Σερβία και την Ιαπωνία, ενώ η τελευταία υπέβαλε και το αίτημα στήριξης της ελληνικής πλευράς, για την υποψηφιότητα της στην ανάληψη της ευθύνης διοργάνωσης της ΕΧΡΟ 2025.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!