| Notaka |

“ΠτΔ: Η ΕΕ να διαδραματίσει πλανητικό ρόλο για να υπερασπισθεί το μέλλον της ανθρωπότητας”.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να διαδραματίσει πλανητικό ρόλο, προκειμένου να υπερασπισθεί το μέλλον και την προοπτική ολόκληρης της ανθρωπότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να διαδραματίσει πλανητικό ρόλο, προκειμένου να υπερασπισθεί το μέλλον και την προοπτική ολόκληρης της ανθρωπότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, στην τελετή αναγόρευσης του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη, που έγινε απόψε στο δημοτικό θέατρο της πόλης, «Θωμάς Θωμαΐδης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέπτεται την Κόρινθο με αφορμή την έναρξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον αυριανό εορτασμό του πολιούχου Αποστόλου Παύλου, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του λέγοντας «έχει τεράστια σημασία το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου για τον σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «ο Απόστολος Παύλος υπήρξε η πηγή από την οποία “ανάβλυσε”, στη βάση του Ευαγγελίου, η χριστιανική διδασκαλία», προσθέτοντας ότι «μέσω αυτού, οι αλήθειες του Ευαγγελίου μεταφυτεύθηκαν από την Παλαιστίνη στον ελληνικό κόσμο και ύστερα, μέσα από τον δίαυλο του Βυζαντίου, στην Ευρώπη».

Οδηγώντας λοιπόν, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «στην συγκλονιστική “όσμωση” της εβραϊκής Ανατολής και της ελληνικής Δύσης, ο “Απόστολος των Εθνών” υπήρξε ο καταλύτης της δημιουργίας του τρίτου πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, επέκεινα δε του Δυτικού πολιτισμού». Ήτοι, συμπλήρωσε, «του χριστιανικού πολιτισμού, ο οποίος κληροδότησε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό τα θεμελιώδη ανθρωπιστικά του χαρακτηριστικά, που συντίθενται ιδίως από τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο ο κ. Παυλόπουλος, «είναι ακριβώς αυτές οι αρχές, οι οποίες προσδιορίζουν τις συντεταγμένες του πλανητικού ρόλου που οφείλει να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπερασπισθεί το μέλλον και την προοπτική ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό, είπε ότι «η τιμή που σήμερα επιδαψιλεύετε στο πρόσωπό μου, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, με την ανακήρυξή μου ως επίτιμου δημότη του εμβληματικού, ως προς την ιστορία του και την προσφορά του στο έθνος μας, Δήμου Κορινθίων, είναι απολύτως ξεχωριστή και με συγκινεί βαθύτατα», προσθέτοντας: «Η έδρα του δήμου σας, η Κόρινθος, είναι μια πόλη με μακραίωνη και περίλαμπρη ιστορία, με κρίσιμη μάλιστα σημασία για την εδραίωση της φυσιογνωμίας όχι μόνον του σύγχρονου Ελληνικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού πολιτισμού εν γένει».

Ακόμη, ανέφερε ότι «κορυφαίος σταθμός στη μακραίωνη ιστορία της πόλης αποτελεί ο ερχομός σ’ αυτήν -και μάλιστα δύο φορές- του Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας και πολιούχου της Κορίνθου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!