| Notaka |

“Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Δημοσίου – Paneuropean”.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση, βασικού μετόχου (45,4%) των Ελληνικών Πετρελαίων, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή.

 

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση, βασικού μετόχου (45,4%) των Ελληνικών Πετρελαίων, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνέλευση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου. Αναβλήθηκε όμως για την προσεχή Παρασκευή ύστερα από αίτημα της Paneuropean η οποία επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με το Δημόσιο. Αντικείμενο των συζητήσεων κατά τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αποτελεί η κατανομή των θέσεων στη διοίκηση του ομίλου.

Πληροφορίες από πηγές της εταιρίας χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την είσοδο της κινεζικής State Grid στον ΑΔΜΗΕ, ανέφεραν ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ενώ από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρθηκε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στη διοίκηση.

Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουλίου θα γίνει νέα, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ για να εγκριθεί η σύναψη συμφωνίας με το Δημόσιο για την πώληση του 66 % του ΔΕΣΦΑ, στον οποίο τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35%. Θα προηγηθεί ανεξάρτητη αποτίμηση της εταιρίας, η οποία θα υποβληθεί στους μετόχους των ΕΛΠΕ προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα. Πηγές των ΕΛΠΕ προεξοφλούσαν χθες ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί.

Στο ίδιο πλαίσιο πηγές της ΔΕΠΑ ανέφεραν ότι επίκειται συμφωνία για εξαγορά μειοψηφικού ποσοστού σε εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΠΑ όπως είναι γνωστό ανήκει κατά 35% στον όμιλο ΕΛΠΕ, που ήδη δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Elpedison. 

Παράλληλα, προχωρά το έργο του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν το 2018.

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!