| Notaka |

“Κύπρος: Εκδόθηκαν δύο σημαντικές άδειες για γεώτρηση της TOTAL”.

Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού καθυστέρηση της γεώτρησης, θα έχει σημαντικό κόστος –της τάξης των €300.000 με €500.000 ημερησίως

 Εκδόθηκαν χθες δύο από τις σημαντικότερες για τη γεώτρηση άδειες της TOTAL, γεγονός που επιτρέπει στην TOTAL να δώσει οδηγίες στο γεωτρύπανο να ξεκινήσει στον προγραμματισμένο χρόνο.
Σύμφωνα με τον “Φιλελεύθερο”, πρόκειται για την Πολεοδομική άδεια και την άδεια Οικοδομής των υποδομών εντός του λιμανιού Λεμεσού που αφορούν κυρίως στη μονάδα παραγωγής λάσπης.
Η TOTAL το τελευταίο δεκαήμερο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είχε ανησυχήσει ότι θα καθυστερήσουν και πέραν των τελικών ορίων της για την ομαλή προετοιμασία της γεώτρησης, που για τις συγκεκριμένες άδειες ήταν στις 15 Ιουνίου, ωστόσο, νωρίς χθες το πρωί, ενημερώθηκαν ότι οι άδειες είχαν εκδοθεί.
Η χθεσινή έκδοση των δύο αδειών, αλλά και το γεγονός ότι είναι θέμα 24ώρων και η έκδοση των υπόλοιπων αδειών που απαιτούνται, επιτρέπει στην TOTAL να δώσει οδηγίες στο γεωτρύπανο να ξεκινήσει στον προγραμματισμένο χρόνο, για να είναι στην ώρα του στο σημείο της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Το γεωτρύπανο West Capela, βρίσκεται στο αγκυροβόλιο της Σάντα Κρους της Τενερίφης. 
Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού καθυστέρηση της γεώτρησης, θα έχει σημαντικό κόστος –της τάξης των €300.000 με €500.000 ημερησίως. 
Επίσης, η όποια καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα για τεχνικούς ή άλλους αντικειμενικούς λόγους, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει εντυπώσεις με πολιτικό αντίκτυπο λόγω των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Το γεωτρύπανο αναμένεται να φτάσει στο σημείο γεώτρησης του στόχου «Ονησίφορος Δυτικό 1» το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου και αφού σταθεροποιηθεί θα ξεκινήσει να κατεβάζει το τρυπάνι στα 1.698 μέτρα που απαιτούνται για να ακουμπήσει στον βυθό της θάλασσας.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!