| Notaka |

“Σκρέκας: Είναι κρίμα να κάθεται η Ελλάδα σε ένα θησαυρό και να απλώνει το χέρι σαν επαίτης”.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας είναι η αειφόρος ανάπτυξη του ορυκτού πλούτο και ο ρόλος των ΕΛΠΕ είναι πρωταγωνιστικός σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε μιλώντας από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Πετρελαίου, ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας. 

 

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας είναι η αειφόρος ανάπτυξη του ορυκτού πλούτο και ο ρόλος των ΕΛΠΕ είναι πρωταγωνιστικός σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε μιλώντας από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Πετρελαίου, ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας. 

Σήμερα το θέμα που συζητάμε είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ανέφερε ο κ. Σκρέκας. «Πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ αν θα έχουν δουλειά στο μέλλον, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν στις λύσεις και στο σχεδιασμό. Πρέπει να διασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα των ΕΛΠΕ και το μυστικό είναι η ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η εξειδίκευση, η τεχνογνωσία και η καινοτομία και η επέκταση σε νέες δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Τα ΕΛΠΕ είναι πρωταγωνιστές στην έρευνα υδρογονανθράκων, υποστήριξε ο κ. Σκρέκας για να προσθέσει ότι η αειφόρος αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας. «Είναι κρίμα να κάθεται η Ελλάδα σε ένα θησαυρό και να απλώνει το χέρι σαν επαίτης. Οφείλει η κυβέρνηση να αφήσει πίσω ιδεοληψίες και να συνεχίσει αυτά που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Μανιάτη. Εδώ και 2,5 χρόνια τα πράγματα έχουν πέσει σε τέλμα. Πολλά τείνουν να ακυρωθούν», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι τα πιθανά αποθέματα υδρογονανθράκων μπορούν να ωθήσουν την οικονομία. Ο εξορυκτικός κλάδος ξεπερνά σήμερα τα 2,5 δις. ευρώ και απασχολεί 15.000 ανθρώπους, όπως τόνισε. «Η Πολιτεία να βοηθήσει τις επενδύσεις να προχωρήσουν και να διευκολύνει νέες. Δεν αντέχουμε άλλη αδράνεια και εμπόδια από την Πολιτεία, όπως στη Χαλκιδική», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!