| Notaka |

“Σε σταθερό, από αρνητικό, μεταβάλει το outlook της ExxonMobil η Moody’s – Παραμένει η αξιολόγηση «Αaa»”.

Αυξημένη ανθεκτικότητα της εταιρείας στη μείωση των τιμών των βασικών προϊόντων, βελτίωση των πιστωτικών μετρικών μετρήσεων και μειωμένοι κίνδυνοι.

 Σε «σταθερές», από «αρνητικές», μετέβαλε τις προοπτικές επαναξιολόγησης της ExxonMobil η Moody’s, διατηρώντας την ανώτατη βαθμολογία «Αaa» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και τη βαθμολογία «Prime-1» για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Οι σημαντικές μειώσεις του λειτουργικού κόστους και οι αποδοτικότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες έχουν αποκαταστήσει την ικανότητα της ExxonMobil να χρηματοδοτήσει την επανεπένδυση κεφαλαίου που είναι απαραίτητη για να διατηρήσει το κορυφαίο επιχειρηματικό της προφίλ και να δημιουργήσει ελεύθερες ταμειακές ροές, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, ακόμη και σε αυτό το πολύ χαμηλότερο περιβάλλον τιμών πετρελαίου.
Η αυξημένη ανθεκτικότητα της εταιρείας στη μείωση των τιμών των βασικών προϊόντων, η βελτίωση των πιστωτικών μετρικών μετρήσεων και οι μειωμένοι κίνδυνοι μείωσης των προφίλ παραγωγής της, υποστηρίζουν μια σταθερή προοπτική, αναφέρεται στην έκθεση.
Οι σταθερές προοπτικές αξιολόγησης αντανακλούν την προσδοκία του Moody’s ότι οι πιστωτικές μετρήσεις της ExxonMobil θα βελτιωθούν σημαντικά μέχρι το 2019, από τα κυκλικά χαμηλά επίπεδα του 2016, ενώ οι υψηλότερες τιμές των βασικών εμπορευμάτων από το 2016, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη μέτρια αύξηση της παραγωγής, θα οδηγήσουν στην παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών και σε ισχυρότερες μετρήσεις μόχλευσης με βάση τις ταμειακές ροές.
Η Moody’s προβλέπει ότι ο λόγος ταμειακών ροών/καθαρού χρέους της μεγαλύτερης αμερικανικής ενεργειακής θα αυξηθεί σε περίπου 35% το 2017 και το 2018 και, στη συνέχεια, θα κινηθεί προς 45% το 2019, από 20% το 2016.
Ο προϋπολογισμός του ExxonMobil για το 2017, ύψους 22 δισ. δολαρίων (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών), είναι 14% υψηλότερος από το 2016, αλλά είναι σημαντικά χαμηλότερος από τα 39 δισ. έως 43 δισ. δολάρια που επενδύονται ετησίως από το 2012-2014.


Πηγή: www.bankingnews.gr    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!