Skip to main content
| Notaka

“Βυθίζονται οι τιμές του πετρελαίου – Απώλειες πάνω από 4% για το αργό”.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλες απώλειες σήμερα Τετάρτη 7/6/2017 μετά την αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες  και την αύξηση των εισαγωγών αργού.

 Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλες απώλειες σήμερα Τετάρτη 7/6/2017 μετά την αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες  και την αύξηση των εισαγωγών αργού.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα έως τις 26 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι τιμές του Brent διαμορφώθηκαν στα 48,41 δολ. το βαρέλι στις 11:45 π.μ. (1545 GMT), με πτώση 3,4%. Το αμερικανικό αργό  διαμορφώθηκε στα 46,17 δολάρια το  βαρέλι, κάτω από τα 2,02 δολάρια ή 4,2%.
Στις 19:45 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 45,96 δολάρια το βαρέλι με πτώση 4,63% και το brent στα  48,20 δολάρια το βαρέλι με πτώση 3,83%.
Τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για 580.000 βαρέλια. 
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 281.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Τα δεδομένα ΕΙΑ κατέγραψαν επίσης μείωση της ζήτησης βενζίνης κατά περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως
Τα συμβόλαια βενζίνης των ΗΠΑ υποχώρησαν περίπου 3,7% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Τα συμβόλαια πετρελαίου είχαν ήδη μειωθεί νωρίτερα την Τρίτη λόγω ανανεωμένων ανησυχιών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των περικοπών παραγωγής που οδήγησε το OPEC, καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν εντός του ομίλου εξαγωγής έναντι του Κατάρ και η παραγωγή των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται.
Η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου θα μπορούσε να φθάσει τα 10 εκατομμύρια bpd το επόμενο έτος, από 9,3 εκατομμύρια bpd τώρα, τοποθετώντας  τις ΗΠΑ σε σχεδόν ισοδύναμη θέση με τον κορυφαίο εξαγωγέα Σαουδική Αραβία.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!