Skip to main content
| Notaka

“Τραμπ Στηρίζει Πετρελαϊκή Αγορά”.

Άκουσαν αυτό που ήθελαν οι επενδυτές, ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων – και όχι μόνο, ενισχύθηκαν αισθητά και οι τιμές των μετοχών του ενεργειακού κλάδου παγκοσμίως.

 

Άκουσαν αυτό που ήθελαν οι επενδυτές, ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων – και όχι μόνο, ενισχύθηκαν αισθητά και οι τιμές των μετοχών του ενεργειακού κλάδου παγκοσμίως. Τα αισιόδοξα για τον ευρύτερο κλάδο νέα ήλθαν δια χειλέωνΝτόναλντ Τραμπ και αφορούν τις αυξημένες, πλέον, πιθανότητες των Ηνωμένων Πολιτειών να αποχωρήσουν από τη διεθνή συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Το Brent ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων στα οποία είχε υποχωρήσει την Τετάρτη, καθώς η αγορά προεξόφλησε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Περιβάλλον. Ο Τραμπ πρόκειται πάντως εντός της ημέρας (Πέμπτη) να ξεκαθαρίσει τη θέση της χώρας του.
Συγκεκριμένα, στην αγορά του Λονδίνου το Brent ενισχυόταν το μεσημέρι της Πέμπτης κατά 64 σεντς στα 51,39 δολάρια το βαρέλι, αφού την Τετάρτη είχε προς στιγμήν υποχωρήσει μέχρι τα 50,31 δολάρια το βαρέλι. Την αγορά πετρελαίου στήριξε επίσης η ανακοινωθείσα την Πέμπτη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών διαθεσίμων.
«Ενδεχόμενη απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το περιβάλλον θα υποδηλώσει την πρόθεση του Τραμπ να αλλάξει πολιτική σε ό,τι αφορά τους κανόνες εκπομπής καυσαερίων και ότι θα αρχίσει να ευνοεί την χρήση και τη ζήτηση ορυκτών καυσίμων», δήλωσε στο Reuters ο Τζόναθαν Τσαν, αναλυτής επενδύσεων της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη.
Σημειωτέον ότι ο Τραμπ έχει διορίσει ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τον έως πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας των ΗΠΑ Exxon Mobil, Ρεξ Τίλερσον.
 
ΠΗΓΗ: (tovima.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!