Skip to main content
| Notaka

“H Exxon Mobil Μπαίνει στα Ελληνικά Κοιτάσματα”.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο και σίγουρα η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ExxonMobil (περί ης ο λόγος) βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συνεργασία με τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. 

 Του Χάρη Φλουδόπουλου,

Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο και σίγουρα η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ExxonMobil (περί ης ο λόγος) βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συνεργασία με τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Η αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει ήδη αναλάβει μία σημαντική παραχώρηση θαλάσσιας περιοχής στην Κύπρο, εξέλιξη που σηματοδότησε και την είσοδό της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, συζητά για την είσοδό της στην έρευνα στις περιοχές του Ιονίου, πιθανώς και νοτίως της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι η ExxonMobil μαζί με την Total ήταν οι μόνες μεγάλες πετρελαϊκές που είχαν αγοράσει το πακέτο σεισμικών δεδομένων του μεγάλου γύρου παραχώρησης, με την Total να έχει ήδη σχηματίσει κοινοπραξία μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, η οποία έχει αναλάβει την παραχώρηση ενός θαλάσσιου οικοπέδου στο Ιόνιο.

(από www.capital.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!