Skip to main content
| Notaka

“Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τη συμφωνία”.

Στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνεται το σύνολο των μέτρων και αντίμετρων που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020 αλλά και δεκάδες ρυθμίσεις που αφορούν τράπεζες, αγορές, ενέργεια και ιδιωτικοποιήσεις.

 

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Η κατάθεση έγινε με καθυστέρηση καθώς έως τα ξημερώματα σήμερα συνεχίζονταν, μέσω τηλεδιασκέψεων, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το πολυνομοσχέδιο προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να κατατεθεί το απόγευμα στη Βουλή.

Στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνεται το σύνολο των μέτρων και αντίμετρων που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020 (τα τελευταία υπό την προϋπόθεση ότι πιάνονται οι στόχοι) αλλά και δεκάδες ρυθμίσεις που αφορούν τράπεζες, αγορές, ενέργεια και ιδιωτικοποιήσεις.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής. Επ΄ αυτού τα βασικά στοιχεία αποκαλύφθηκαν χθες… δια της πλαγίας. Η έκθεση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου αποκάλυψε ότι ο πήχης για την ανάπτυξη φέτος περιορίστηκε στο 1,8% του ΑΕΠ, ενώ η πρόβλεψη για το διάστημα 2017-2021 περιλαμβάνει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές την Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Μαϊου, με την διαδικασία του επείγοντος και αφού ολοκληρωθεί η συζήτησή του, εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη, ώστε να ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις

Αιτιολογική-Εισηγητική Έκθεση  Πρακτικά Ελεγκτικού Συνεδρίου  Τροποποιούμενες ή καταργούμενες διατάξεις  Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου  Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους  Ειδική Έκθεση (άρθρο 75 παρ 3 του Σ)  Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών της Ρύθμισης  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!