Skip to main content
| Notaka

“Goldman Sachs: Οι τιμές του πετρελαίου έχουν φθάσει στο χείλος της «συνθηκολόγησης»”.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου το 2017.

 Την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στη φάση της «συνθηκολόγησης» εκφράζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs με αφορμή το γεγονός ότι οι τιμές του αργού έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο του, από την περίοδο πριν τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας επισημαίνουν ότι οι προβλέψεις τους για το πετρέλαιο το 2017 (ότι θα φτάσει στα 50 δολ.) θα τεθούν σε κίνδυνο, εάν οι τιμές συνεχίσουν να είναι υπό πίεση.
Η Goldman αναφέρεται και στη σημερινή και μελλοντική σχέση μεταξύ της βραχυπρόθεσμης και της μακροπρόθεσμης τιμής του πετρελαίου.
Η ταχύτερη μείωση των μελλοντικών συμβολαίων ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση του πετρελαίου στην αγορά.
Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου για μελλοντική παράδοση σε σχέση με τις spot -μια κατάσταση γνωστή ως contango- τείνει να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες στην αγορά να αποθηκεύουν πετρέλαιο με την προσδοκία να πουλήσουν το εμπόρευμα στο μέλλον.
Παράλληλα, οι αναλυτές της Goldman Sachs βλέπουν ότι η αμερικανική παραγωγή θα πιέσει το πετρέλαιο.

Πηγή: www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!