Skip to main content
| Notaka

“Μειώνονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου”.

Το αργό πετρέλαιο Brent έπεσε κάτω από τα 52 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και γεωτρήσεις στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τις περικοπές παραγωγής του OPEC.

 

Το αργό πετρέλαιο Brent έπεσε κάτω από τα 52 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και γεωτρήσεις στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τις περικοπές παραγωγής του OPEC
Το πετρέλαιο υποχώρησε περισσότερο από το 1% χθές Δευτέρα, 1/5/2017 καθώς η αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη ενισχύει την υψηλότερη παραγωγή από το 2014 και η άνοδος των γεωτρήσεων στις  Η.Π.Α. αντιστάθμισε τις περικοπές του ΟΠΕΚ.
Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αναμενόμενης αύξησης της μεταποιητικής βιομηχανίας στην Κίνα και η ασθενέστερη αύξηση του αμερικανικού εμπορικού κλίματος επίσης επιβάρυναν τις προσδοκίες για ζήτηση πετρελαίου.
Το συμβόλαιο του αργού στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο έληξε το κλείσιμο της Δευτέρας κατά 49 σεντς, ή 1%, στα 48,84 δολάρια το βαρέλι ενώ Brent για τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 51 σεντς, ή 1%, στα 51,54 δολ. το βαρέλι στις 2:35 μ.μ. ET (1835 GMT).
Στις 22:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 48,85 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας  πτώση 1,16% και το υποχωρούσε 1,13% στα 51,46 δολάρια το βαρέλι.
“Η αγορά συνεχίζει να κυνηγάει το κατώτατο σημείο”, δήλωσε ο Gene McGillian, διευθυντής της  Tradition Energy στο Stamford, Connecticut.
Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έχασε σχεδόν 9% από την 11η Απριλίου, λόγω της ανυπομονησίας της αγοράς  για τον αργό ρυθμό περιορισμού της προσφοράς από τους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου οι οποίοι συμφώνησαν στα τέλη του περασμένου έτους να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το πρώτο εξάμηνο 2017.
Ο ΟΠΕΚ και ανεξάρτητοι παραγωγοί  συναντιούνται στις 25 Μαΐου για να συζητήσουν εάν θα επεκτείνουν τις περικοπές. 
Δεδομένου ότι τα αποθέματα παραμένουν υψηλά και οι τιμές είναι στο ήμισι  από τα μέσα του 2014, τα μέλη του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου εξαγωγέα της Σαουδικής Αραβίας, υποστηρίζουν την παράταση των περικοπών.
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης ανέφερε ότι η παραγωγή έχει αυξηθεί πάνω από 760.000 bpd, το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2014.
Η Λιβύη μέλος του ΟΠΕΚ αποκλείστηκε από τις εκτιμήσεις της περικοπής της παραγωγής επειδή ένοπλες συγκρούσεις είχαν υποβαθμίσει τη συνολική παραγωγή.
Στις ΗΠΑ προστέθηκαν εννέα γεωτρήσεις την εβδομάδα έως τις 28 Απριλίου αναβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2015.

 www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!