| Notaka |

“Η Citi “βλέπει” το πετρέλαιο στα $65 το 2017″.

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και τα $65 το βαρέλι μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με νέα έκθεση της Citigroup, παρά την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παραγωγής σχιστόλιθου στις ΗΠΑ.

 Της Ελευθερία Κούρταλη,

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και τα $65 το βαρέλι μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με νέα έκθεση της Citigroup, παρά την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παραγωγής σχιστόλιθου στις ΗΠΑ.

Έτσι, η Citi ακολουθεί την Goldman Sachs στην Bullish στάση απέναντι στα εμπορεύματα, τονίζοντας πως αναμένεται ράλι στις πρώτες ύλες και το πετρέλαιο θα τρέξει σημαντικά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, μέχρι το τέλος του έτους.

Αν και η παραγωγή σχιστόλιθου στις ΗΠΑ μπορεί να πραγματοποιήσει “επίθεση” λόγω των υψηλότερων τιμών του αργού, η μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, θα συμβάλει στην αντιστάθμιση αυτής της αύξησης κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι έως εννέα μηνών, όπως σημειώνει η Citi. Οι παραγωγοί πρέπει να επεκτείνουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία δεν θα τηρήσει τις μειώσεις στις οποίες δεσμεύτηκε.

Ενώ η ιστορική συμφωνία μεταξύ των παραγωγών που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου προκάλεσε μια ευφορία και μία μη βιώσιμο αύξηση στα bullish στοιχήματα από τους επενδυτές,  έφτιαξε επίσης το έδαφος για ένα αναπόφευκτο sell-off καθώς το ρεκόρ παραγωγής του ΟΠΕΚ στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, σημειώνει η τράπεζα.

“Με την επέκταση της μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και την αναμενόμενη πίεση στα αποθέματα, οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν πάνω από τα $60 το βαρέλι από το δεύτερο εξάμηνο του έτους”, όπως επισημαίνει. Πάντως, η αύξηση της παραγωγής κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 είναι “ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από την αγορά,” και μια αποτυχία για την επέκταση της συμφωνίας θα στείλει τις τιμές “απότομα χαμηλότερα”.

Η Citi εκτιμά ότι το αργό West Texas Intermediate στις ΗΠΑ θα κινηθεί σε μέσο όρο στα $62 και το Brent στα $65 το δ’ τρίμηνο.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!