Skip to main content
| Notaka

“Η Citi “βλέπει” το πετρέλαιο στα $65 το 2017″.

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και τα $65 το βαρέλι μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με νέα έκθεση της Citigroup, παρά την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παραγωγής σχιστόλιθου στις ΗΠΑ.

 Της Ελευθερία Κούρταλη,

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και τα $65 το βαρέλι μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με νέα έκθεση της Citigroup, παρά την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παραγωγής σχιστόλιθου στις ΗΠΑ.

Έτσι, η Citi ακολουθεί την Goldman Sachs στην Bullish στάση απέναντι στα εμπορεύματα, τονίζοντας πως αναμένεται ράλι στις πρώτες ύλες και το πετρέλαιο θα τρέξει σημαντικά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, μέχρι το τέλος του έτους.

Αν και η παραγωγή σχιστόλιθου στις ΗΠΑ μπορεί να πραγματοποιήσει “επίθεση” λόγω των υψηλότερων τιμών του αργού, η μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, θα συμβάλει στην αντιστάθμιση αυτής της αύξησης κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι έως εννέα μηνών, όπως σημειώνει η Citi. Οι παραγωγοί πρέπει να επεκτείνουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία δεν θα τηρήσει τις μειώσεις στις οποίες δεσμεύτηκε.

Ενώ η ιστορική συμφωνία μεταξύ των παραγωγών που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου προκάλεσε μια ευφορία και μία μη βιώσιμο αύξηση στα bullish στοιχήματα από τους επενδυτές,  έφτιαξε επίσης το έδαφος για ένα αναπόφευκτο sell-off καθώς το ρεκόρ παραγωγής του ΟΠΕΚ στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, σημειώνει η τράπεζα.

“Με την επέκταση της μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και την αναμενόμενη πίεση στα αποθέματα, οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν πάνω από τα $60 το βαρέλι από το δεύτερο εξάμηνο του έτους”, όπως επισημαίνει. Πάντως, η αύξηση της παραγωγής κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 είναι “ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από την αγορά,” και μια αποτυχία για την επέκταση της συμφωνίας θα στείλει τις τιμές “απότομα χαμηλότερα”.

Η Citi εκτιμά ότι το αργό West Texas Intermediate στις ΗΠΑ θα κινηθεί σε μέσο όρο στα $62 και το Brent στα $65 το δ’ τρίμηνο.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!